Echipa olimpică a Japoniei a plecat la Paris
|

Echipa olimpică a Japoniei a plecat la Paris

Japonia și-a trimis vineri echipa la Jocurile Olimpice de la Paris, cu scopul de a depăși cea mai bună recoltă de medalii de aur de la Jocurile de la Tokyo de acum trei ani, amânate de pandemie. Japonia a obținut 27 de medalii de aur pe teren propriu și trimite aproximativ 400 de sportivi la Paris, potrivit mediafax.

Aceasta reprezintă cea mai mare echipă pe care a avut-o vreodată pentru o ediție a jocurilor ce au avut loc în străinătate. Jocurile de la Tokyo s-au desfășurat în cadrul unor măsuri stricte împotriva coronavirusului, spectatorilor fiindu-le interzis accesul în majoritatea locurilor de desfășurare, iar sărbătorile publice au fost anulate. La Jocurile Olimpice de acum trei ani, țara gazdă, Japonia, a obținut un total de 58 de medalii, dintre care 27 de aur, 14 de argint și 17 de bronz. Echipa Japoniei pentru Paris 2024 a organizat o ceremonie la care au participat membri ai familiei imperiale, urmată de un eveniment de despărțire la care au participat fani entuziaști și elevi.

„Japonia vizează 55 de medalii, dintre care 20 de aur, la Paris”, a declarat Mitsugi Ogata, secretarul general al Comitetului Olimpic Japonez și șeful delegației Japoniei la Jocurile de la Paris, citat de Inside the games. „A trebuit să organizăm festivitățile de despărțire online în urmă cu trei ani. Așadar, sunt foarte recunoscător că am reușit să avem atât de mulți oameni care ne-au oferit sprijinul lor astăzi.”
Scrimera Misaki Emura, de două ori campioană mondială, și breakdancerul Shigeyuki Nakarai, cunoscut sub numele de “Shigekix”, au fost numiți purtătorii de drapel ai echipei. „Va fi pentru prima dată când break-ul va fi prezent la Jocurile Olimpice și totul este o nouă provocare”, a declarat Nakarai. „Este o mare onoare să port steagul”.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *