Australia şi-a luat revanşa în faţa Ţării Galilor după eşecul de la Cupa Mondială 2023
|

Australia şi-a luat revanşa în faţa Ţării Galilor după eşecul de la Cupa Mondială 2023

Selecţionata Australiei a învins cu scorul de 26-16 echipa Ţării Galilor, într-un meci test disputat sâmbătă la Sydney, luându-şi astfel revanşa în faţa “dragonilor” după eşecul usturător suferit la Cupa Mondială de rugby de anul trecut.

La primul lor meci sub comanda noului selecţioner, neozeelandezul Joe Schimdt, “Wallabies” s-au impus prin eseurile lui Taniela Tupou (21), Filipo Daugunu (52) şi Tom Wright (69), la capătul unui joc marcat de numeroase erori tehnice şi faulturi. Pentru australieni au mai punctat Noah Lolesio – o transformare şi două lovituri de penalizare şi Tom Lynargh – o transformare. Galezii au beneficiat de un eseuri penalitate în prima repriză (25), în timp ce Ben Thomas a transformat trei lovituri de penalizare, dar nu a putut evita a opta înfrângere consecutivă a naţionalei ţării sale.

La Cupa Mondială 2023, Ţara Galilor a învins fără drept de apel Australia, cu scorul de 40-6, în faza grupelor. Cele două echipe se vor înfrunta într-un nou meci test, programat săptămâna viitoare la Melbourne.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *