Shakur Stevenson şi-a apărat cu succes titlul de campion mondial la categoria uşoară (WBC)
|

Shakur Stevenson şi-a apărat cu succes titlul de campion mondial la categoria uşoară (WBC)

Boxerul American Shakur Stevenson şi-a apărat cu succes titlul de campion mondial la categoria uşoară, versiunea WBC (World Boxing Council), învingându-l la puncte, prin decizie unanimă, pe germanul Artem Harutyunyan, în noaptea de sâmbătă spre duminică la Newark (SUA), informează AFP, potrivit Agerpres.

Fără să impresioneze în mod special, Stevenson nu a avut niciun moment probleme în faţa germanului de origine armeană, fiind declarat învingător de cei trei arbitri-judecători (119-109, 118-110, 116-112). Shakur Stevenson (27 ani), medaliat cu argint ca amator la Jocurile Olimpice de la Rio (2016), rămâne astfel invincibil ca profesionist, trecându-şi în palmares a 22-a victorie (10 dintre ele înainte de limită) în tot atâtea meciuri disputate. Artem Harutyunyan, şi el medaliat la Rio (bronz), a fost foarte respectuos faţă de adversarul său, înainte de a activa în runda a zecea, dar fără a reuşi să întoarcă soarta unui meci controlat în totalitate de Stevenson.

Spectatorii galei de la Newark nu au fost însă deloc mulţumiţi de prestaţia slabă a celor doi pugilişti şi, pentru a-şi arăta dezamăgirea, unii dintre ei au părăsit sala, în timp ce alţii i-au ironizat. Stevenson şi-a pus în joc, cu această ocazie, pentru prima oară titlul mondial cucerit la mare luptă împotriva dominicanului Edwin De Los Santos în noiembrie anul trecut.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *