De la Moulin Rouge la Champs-Elysees, flacăra olimpică şi-a continuat periplul prin Paris
|

De la Moulin Rouge la Champs-Elysees, flacăra olimpică şi-a continuat periplul prin Paris

Flacăra olimpică îşi continuă luni periplul în Paris, trecând prin faţa emblematicului Moulin Rouge, împodobit în albastru, alb şi roşu pentru această ocazie, informează AFP şi site-ul eurosport.fr.

Ea îşi va continua călătoria toată ziua înainte de a ajunge la Turnul Eiffel la începutul serii, purtată de sportiva Clarisse Agbegnenou (judo). După ce a străbătut centrul Parisului, flacăra olimpică îşi continuă luni, cu unsprezece zile înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor, călătoria prin capitala Franţei în cartierele exterioare, între cartierele şic din vest şi zonele populare din nord-est.

La Montmartre, după Sacre-Coeur, dansatoarele de la Moulin Rouge au întâmpinat-o cu un inevitabil French Cancan. Ea a ajuns apoi în Place de l’Etoile, unde ştafeta a avut loc în faţa mormântului Soldatului Necunoscut, înainte de un tur pe Champs-Elysees. Flacăra va străbate apoi cartierele cochete din arondismentul XVI, între Trocadero şi Passy, înainte de a a-şi continua periplul pe malul stâng al Senei. De pe strada Vaugirard, va ajunge în Place Denfert-Rochereau, cunoscută pentru Catacombele sale, înainte de a trece prin Butte-aux-Cailles, un fost cartier muncitoresc afectat de gentrificare.
Flacăra va reveni pe malul drept la sfârşitul după-amiezii: de la ora locală 17:10 este planificată o etapă semnificativă la Insep, situat în Bois de Vincennes, cu ştafete asigurate de foşti purtători de drapel la JO, precum Christine Caron, Marie-Jose Perec, Laura Flessel şi David Douillet. La ora 19:25, Clarisse Agbegnenou va ţine flacăra olimpică din vârful Turnului Eiffel. Vor urma Buttes-Chaumont şi cartierul Bastille, apoi Belleville, cu un omagiu adus celei mai cunoscute figuri a a locurilor, cântăreaţa Edith Piaf, pentru a încheia cu un concert în Place de la Republique. În călătoria sa, flacăra a traversat de mai multe ori Sena, unde vor avea loc mai multe probe din cadrul Jocurilor. După mai multe rezultate slabe din cauza vremii foarte ploioase, autorităţile locale au anunţat vineri analize bune ale apei. Preşedintele comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice de la Paris (COJO), Tony Estanguet, şi primarul Parisului, Anne Hidalgo, vor înota miercuri în Sena, alături de prefectul Parisului, Marc Guillaume. Cei trei au fost devansaţi de ministrul francez al Sporturilor şi al Jocurilor Olimpice 2024, Amelie Oudea-Castera. Doamna Oudea-Castera a înotat sâmbătă dimineaţă în Sena pentru a dovedi că apele fluviului corespund standardelor, înainte de debutul JO 2024.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *