Federația franceză de fotbal depune o plângere după scandările rasiste ale jucătorilor argentinieni
|

Federația franceză de fotbal depune o plângere după scandările rasiste ale jucătorilor argentinieni

Federația Franceză de Fotbal – Fédération Française de Football – a reacționat oficial după ce luni seara au apărut pe rețelele de socializare imagini cu jucători argentinieni care scandau cântece rasiste la adresa jucătorilor francezi.

După ce au câștigat Copa America 2024 în detrimentul Columbiei, jucătorii argentinieni au fost auziți cântând un cântec disprețuitor la adresa originilor echipei Les Bleus. AFP a relatat marți că federația franceză va sesiza FIFA. Federația franceză a publicat un comunicat în care anunță că va depune o plângere în justiție. Declarația Federației Franceze de Fotbal precizează: „Președintele Federației Franceze de Fotbal, Philippe Diallo, condamnă în termenii cei mai fermi remarcile rasiste și discriminatorii inacceptabile care au fost făcute împotriva jucătorilor echipei Franței în contextul unei scandări cântate de jucătorii și suporterii echipei Argentinei după victoria acesteia în Copa America și difuzate într-o înregistrare video pe rețelele sociale”.

În comunicatul său, federația franceză adaugă că președintele său va depune o plângere în justiție pentru limbaj injurios, discriminatoriu și rasist și va interoga, de asemenea, FIFA și omologul său argentinian – președintele AFA, Claudio Tapia – în această privință, având în vedere “gravitatea acestor comentarii șocante, contrare valorilor sportului și drepturilor omului”.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *