Manchester City a finalizat transferul brazilianului Savinho
|

Manchester City a finalizat transferul brazilianului Savinho

Manchester City a anunțat joi transferul jucătorului Savinho, aripa braziliană de la Troyes. Cele două părți au semnat un contract pe cinci ani, până în 2029. Jucătorul în vârstă de 20 de ani este prima achiziție a verii pentru „cetățeni”, în vederea sezonului 2024/25.

Man City urmărește o performanță fără precedent în Premier League, câștigarea celui de al cincilea titlu consecutiv. Savinho a avut o campanie remarcabilă sub formă de împrumut la Girona în sezonul trecut, când a ajutat echipa spaniolă să se califice în Liga Campionilor pentru prima dată în istoria sa. El a marcat 11 goluri și a oferit 10 pase decisive, clubul catalan terminând pe locul trei, după Real Madrid și Barcelona.

În martie 2024, a primit prima convocare la echipa națională, debutând pe Wembley într-o victorie cu 1-0 în fața Angliei. Savinho a făcut parte din echipa lui Dorival Junior pentru Copa America, marcând primul său gol pentru Brazilia în victoria cu 4-1 asupra Paraguayului.
Vorbind despre mutare, el a spus, citat de site-ul oficial al grupării: „Sunt atât de fericit să mă alătur lui Manchester City, campionii Premier League și câștigătorii Cupei Mondiale a Cluburilor. Toată lumea știe că ei sunt cea mai bună echipă din lume în acest moment, așa că să fiu aici este foarte interesant pentru mine. „Sunt încântat de șansa de a lucra sub comanda lui Pep Guardiola, unul dintre cei mai mari antrenori din toate timpurile, și cineva care știu că mă va ajuta să mă îmbunătățesc și mai mult. “Am avut o perioadă uimitoare în Spania și aștept cu nerăbdare o nouă provocare de a juca în Premier League și alături de unii dintre cei mai buni jucători din lume. “Abia aștept să mă întâlnesc cu fanii și cu noii mei coechipieri și sper să fiu o parte din aducerea mai multor succese pentru City.” Savio Moreira de Oliveira, numele său complet, s-a născut în Sao Mateus și a ajuns la Atletico Mineiro în tinerețe. A debutat la vârsta de 16 ani în septembrie 2020 împotriva lui Atletico Goianiense. În total, el a jucat 35 de meciuri pentru echipa braziliană, marcând de două ori, inclusiv un gol împotriva Independiente în Copa Libertadores. După ce a ajuns la Troyes, a fost împrumutat la clubul olandez PSV Eindhoven în 2022/23, înainte de a petrece sezonul trecut la Girona. Savinho a jucat, de asemenea, pentru Brazilia la diferite niveluri de tineret înainte de a obține prima sa selecție la echipa națională la începutul acestui an. Savinho va fi prezentat fanilor în cadrul unui eveniment care va avea loc la Manchester duminică, 4 august

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *