Tenis- Matteo Berrettini câștigă pentru a doua oară titlul la Gstaad
|

Tenis- Matteo Berrettini câștigă pentru a doua oară titlul la Gstaad

Matteo Berrettini a câștigat duminică al nouălea său titlu ATP Tour la EFG Swiss Open Gstaad. Al șaselea favorit l-a învins în final turneului ATP 250 pe zgură pe Quentin Halys cu 6-3, 6-1, în doar 59 de minute.

Berrettini a obținut primul break al meciului cu puțin timp înainte ca partida să fie suspendată timp de 30 de minute din cauza ploii. Când jucătorii au revenit pe teren cu italianul conducând cu 5-3, acesta a câștigat la foc automat șapte din următoarele opt game-uri pentru a cuceri trofeul din Alpii Elvețieni pentru a doua oară. „Mă simt incredibil. Parcă a fost ieri când am câștigat primul meu titlu aici, acum șase ani, dar s-au întâmplat multe de atunci”, a declarat Berrettini în interviul de după meci. „Sunt atât de bucuros că pot continua să joc și să mă bucur, și cred că am regăsit energia de acum șase ani în timpul acestei săptămâni. Acest loc este special pentru mine. Sunt atât de fericit”.

A fost al doilea titlu ATP 250 pe zgură al sezonului pentru Berrettini. El a câștigat și în aprilie la Marrakech. Fostul număr 6 mondial a fost în afara Top 150 în clasamentul ATP încă din martie, după 12 luni dificile cu accidentări. Acum, cu un record de victorii/înfrângeri de 16-6 în sezonul 2024, el va reveni luni în Top 50 pentru prima dată din august 2023. Berrettini a terminat prima sa confruntare directă din circuit împotriva lui Halys câștigând 90% (26/29) din punctele din spatele primului său serviciu, conform Infosys ATP Stats, profitând de scăderea de nivel a francezului după amânarea provocată de ploaie.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *