La Paris plouă – Olimpiada de la Paris a debutat cu parada a bărcilor și un spectacol surprinzător
|

La Paris plouă – Olimpiada de la Paris a debutat cu parada a bărcilor și un spectacol surprinzător

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice a început vineri la Paris cu un spectacol extravagant pe râul Sena, care va da startul Jocurilor de vară. Superstarul fotbalului francez Zinedine Zidane a fost arătat alergând prin Paris pentru a aduce flacăra, într-un videoclip preînregistrat, potrivit news.ro

O forță de poliție uriașă a fost prezentă la Paris, la doar câteva ore după ce un atac de sabotaj asupra rețelei feroviare de mare viteză TGV a provocat haos în Franța și a pus accentul pe riscurile de securitate într-un moment în care toți ochii sunt ațintiți asupra țării. Delegația fiecărei țări trece pe o varietate de ambarcațiuni, în funcție de mărimea echipei, de la barje mari la ambarcațiuni de viteză modeste. Conform tradiției, Grecia a ridicat cortina, fiind prima delegație ai cărei sportivi s-au pprezentat în fața sutelor de mii de spectatori și peste un miliard de telespectatori.

A urmat echipa olimpică a refugiaților cu Cindy Ngamba, pugilista din Camerun, purtătoare de drapel. După prolog, a fost etalat primul dintre cele douăsprezece tablouri, “Enchanté”. Acesta începe cu un joc al clișeelor pariziene: jeturi de apă coregrafiate, un acordeonist și o explozie de fumigene alb-albastre și roșii deasupra Pont d’Austerlitz.
După barca echipei de refugiați, au urmat bărcile diferitelor țări care au defilat în ordine alfabetică. Prima vedetă din spectacol a fost Lady Gaga, care a interpretat „Mon truc en plume” a lui Zizi Jeanmaire. Prezența lui Marie-Jo Pérec în tribuna VIP de la Trocadéro și apariția lui Zinédine Zidane în filmulețul cu care a debutat ceremonia au reaprins speculațiile cu privire la persoana care va aprinde cazanul olimpic la sfârșitul ceremoniei. Niciodată personalitățile prezentate publicului la începutul ceremoniei, în acest caz cei doi favoriți, nu au revenit pentru a aprinde flacăra la final. În timp ce bărcile continuau să treacă, 80 de artiști de la Moulin Rouge au întâmpinat delegațiile cu câțiva pași de cancan francez, dansul iconic care datează din anii 1820. Costumele lor roz au fost concepute special pentru ceremonie. După o oră de la începutul ceremoniei, la Paris ploua mărunt, în cantități mai mici decât previzionau meteorologii francezi.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *