Simone Tempestini a ocupat locul al patrulea, duminică, în Rally di Roma Capitale, etapa a cincea a competiției
|

Simone Tempestini a ocupat locul al patrulea, duminică, în Rally di Roma Capitale, etapa a cincea a competiției

Pilotul român Simone Tempestini a ocupat locul al patrulea, duminică, în Rally di Roma Capitale, etapa a cincea a Campionatului European de Raliuri (FIA ERC), informează AGERPRES.

Echipajul Simone Tempestini/Sergiu Itu (Skoda Fabia RS) a încheiat cu timpul de 1 h 53 min 43 sec 0/10. Victoria a revenit italienilor Andrea Crugnola/Pietro Ometto (Citroen C3), în 1 h 53 min 10 sec 9/10, urmaţi de conaţionalii Simone Campedelli/Tania Canton (Skoda Fabia RS), la 22 sec 3/10, şi de spaniolii Efren Llarena/Sara Fernandez (Skoda Fabia RS), la 27 sec 9/10/. Născut în Italia din părinţi italieni, Simone locuieşte în România de când avea 14 ani şi a devenit cetăţean român în 2016, an în care a devenit şi campion mondial WRC la juniori. Pe plan intern, pilotul din Cluj are nu mai puţin de 8 titluri de campion absolut, iar dacă va câştiga şi anul acesta, îl va depăşi în clasamentul all-time pe legendarul Titi Aur.

La Rally di Roma Capitale 2024 a participat şi singurul pilot tetraplegic care concurează la nivel internaţional, braşoveanul Ciprian Lupu, care a intrat deja în cartea recordurilor în urmă cu un an pentru titlul cucerit pe plan intern la debutanţi. Lupu, care l-a avut în dreapta pe Andrei Aiţculesei, pe un Renault Clio Rally5 adaptat şi omologat nevoilor sale, s-a clasat pe ultimul loc, 32, în 2 h 27 min 27 sec 5/10. În clasamentul general al piloţilor, neozeelandezul Hayden Paddon (al şaselea în Italia), campionul continental en titre, este lider, cu 89 de puncte, urmat de francezul Mathieu Franceschi (al cincilea), 82 puncte, şi de Tempestini, 59 de puncte, etc.
Au mai rămas de desfăşurat trei curse din acest sezon, în Cehia, Marea Britanie şi Polonia.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *