Românul Marius Vizer, cunoscut pentru relația sa apropiată cu Vladimir Putin, regretă absența judoka-urilor ruse de la Jocurile Olimpice
|

Românul Marius Vizer, cunoscut pentru relația sa apropiată cu Vladimir Putin, regretă absența judoka-urilor ruse de la Jocurile Olimpice

Absența judoka-urilor ruși de la Paris, din cauza boicotării Jocurilor Olimpice de către federația lor națională, reprezintă o “pierdere” pentru acest eveniment sportiv, a declarat marți austriacul de origine română, Marius Vizer.

Președintele Federației Internaționale de Judo (IJF), Marius Vizer, este cunoscut pentru relația sa apropiată cu Vladimir Putin, conform Adevarul. “Ca președinte al IJF, regret lipsa unei participări complete. Atunci când o națiune calificată lipsește, este întotdeauna o pierdere pentru Jocurile Olimpice. Totuși, trebuie să respectăm sau, în orice caz, să admitem decizia CIO”, a afirmat Vizer. „Rusia este o mare națiune a judo-ului. Noi, ca sport, nu am sancționat sportivii ruși, deoarece pedepsirea persoanelor nevinovate pentru deciziile greșite sau controversate ale liderilor lor nu este corectă. Nu putem sancționa o întreagă națiune pentru situația tragică și consecințele acestui conflict. Aceasta este o tragedie atât pentru poporul ucrainean, cât și pentru poporul rus”, a subliniat președintele IJF.

Întrebat despre diferența între numărul judoka-urilor ruși autorizați de IJF să participe la JO 2024 (17) și cei autorizați de CIO (doar 4), Vizer a răspuns: „În perioada de calificare, când am autorizat sportivii ruși să participe ca sportivi neutri, am selectat sportivii pe baza investigațiilor unei societăți internaționale, Sportradar. Am urmat exact rezultatele anchetei lor. Cei care au fost compromiși prin imagini sau campanii de promovare a războiului au fost excluși, iar cei neimplicați au fost autorizați. În privința deciziei CIO, nu pot comenta.” Referitor la relația sa actuală cu Vladimir Putin, Vizer a precizat: „După invazie, împreună cu Comitetul Executiv al IJF, am decis să-l înlăturăm pe președintele Putin din funcția de președinte de onoare.”
Președintele IJF a comentat și solicitarea Comitetului olimpic palestinian de excludere a Israelului de la JO 2024: „Cred că nu ar trebui să existe niciun boicot în lumea sportului. Sportul ar trebui să unească oamenii și să îi ajute să se perfecționeze și să se înțeleagă mai bine. Desigur, într-o situație de război, este dificil să explici acest lucru națiunilor implicate, dar toți sportivii ar trebui să fie prezenți”, a concluzionat Vizer.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *