A fost huiduit copios de către spectatori
|

A fost huiduit copios de către spectatori

Cu huiduieli și sentimente controversate din partea spectatorilor a fost primit duminică jucătorul olandez de volei pe plajă Steven van de Velde. Violatorul condamnat și-a făcut debutul la Jocurile Olimpice 2024 pe arena de la picioarele turnului Eiffel.

  Dutch Olympian who r*ped a 12 year old girl gets BOOED as he arrives to compete in a volleyball match during the Paris Olympics. Steven van de Velde flew to the UK to meet a 12 year old before r*ping her in 2016. He was convicted in 2016 and sentenced to 4 years in prison. pic.twitter.com/s4ilcacnZk— Oli London (@OliLondonTV) July 28, 2024  

În ciuda oprobiului public, echipa sa nu și-a cerut scuze pentru participarea lui van de Velde la Jocurile Olimpice, afirmând că „trecutul este în trecut” și că subiectul nu ar trebui să fie adus în discuție la Jocuri. A fost condamnat la închisoare și a recunoscut faptele Van de Velde a fost condamnat la patru ani de închisoare în Marea Britanie în 2016, în urma violării unei fete de 12 ani cu doi ani mai devreme, când avea 19 ani.
El a petrecut 13 luni în închisoare – un an în Marea Britanie și o lună în Țările de Jos – înainte de a fi eliberat după ce ceea ce a făcut a fost reclasificat în legislația olandeză ca o infracțiune mai puțin gravă de „comitere de acte indecente”, iar pedeapsa i-a fost redusă. Van de Velde concurează din nou la volei pe plajă din 2017. El a fost huiduit de mai multe ori în timpul meciului de duminică, deși au existat și aplauze din partea altor membri ai publicului. Printre spectatori, Melissa Gautier, un lucrător medical în vârstă de 23 de ani, a declarat, citată de Reuters, că consideră că van de Velde nu ar trebui să fie acolo. „Faptul că ești atlet nu ar trebui să-ți dea o trecere liberă”, a spus ea. Andrea Syslos, o avocată în vârstă de 47 de ani din Italia, nu știa despre acest caz, dar când i s-a spus despre el a spus: „Nu este un lucru bun. Justiția sportivă ar trebui să fie mai dură decât justiția civilă. Poate că nu ar trebui să fie încă în închisoare, dar nu este normal ca el să joace la Jocurile Olimpice, unde ar trebui să fie un exemplu pentru ceilalți oameni”, a spus el. Coechipierul lui van de Velde, Matthew Immers, a respins însă criticile privind participarea la Jocurile Olimpice a sportivului acum în vârstă de 29 de ani. „Ce este în trecut este în trecut. Și-a primit pedeapsa, iar acum este foarte bun. Pentru mine este un exemplu că (el) a crescut și a învățat multe din asta”, a declarat Immers reporterilor. „Îmi face plăcere să joc cu el”, a mai spus el. John van Vliet, un ofițer de presă al echipei Olandei, a declarat: „Este ceva care nu ar trebui să fie adus în discuție prin sport într-un turneu pentru care s-a calificat. Problema generală a condamnărilor sexuale sau a infracțiunilor legate de sex este o problemă mult mai mare decât sportul, dar în cazul său avem o persoană care a fost condamnată, care și-a ispășit pedeapsa și a făcut tot ce putea face după aceea pentru a concura din nou.” Van de Velde și Immers au pierdut cu 22-20, 19-21, 15-13 în fața italienilor Alex Ranghieri și Adrian Ignacio Carambula Raurich, în meciul din Grupa B. Comitetul Internațional Olimpic a declarat sâmbătă că este mulțumit de explicațiile date de echipa olimpică a Olandei cu privire la participarea lui van de Velde.Purtătorul de cuvânt al CIO, Mark Adams, a declarat că comitetul nu se simte complet confortabil cu situația, dar că „o infracțiune a avut loc în urmă cu 10 ani, a avut loc o reabilitare și sunt în vigoare măsuri de protecție puternice”. Echipa Olandei a luat măsuri pentru a atenua impactul participării lui van de Velde, mutându-l la o cazare alternativă în Paris și nu în satul sportivilor și cerându-i să nu vorbească cu presa.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *