Japonia a câştigat în premieră titlul olimpic în proba masculină de floretă pe echipe / Clasamentul final al probei
|

Japonia a câştigat în premieră titlul olimpic în proba masculină de floretă pe echipe / Clasamentul final al probei

Japonia (Kazuki Iimura, Kyosuke Matsuyama, Yudai Nagano, Takahiro Shikine) a câştigat în premieră titlul olimpic în proba masculină de floretă pe echipe, duminică seara, la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a învins în finală Italia cu scorul de 45-36, transmit agenţiile internaţionale de presă, informează AGERPRES.

Campionii mondiali şi-au luat revanşa după ce la JO de la Tokyo au pierdut în sferturile de finală în faţa Italiei. Japonia încheie cu cel mai bun bilanţ în probele de scrimă de la JO 2024 (2-1-2), după ce au câştigat titlul la spadă masculin individual, prin Koki Kano. Italia, care are în palmares şapte titluri olimpice în această probă, încheie JO de la Paris cu un bilanţ de cinci medalii, dintre care una singură de aur.

Franţa, campioana olimpică de la Tokyo, a obţinut medaliile de bronz, după 45-32 cu SUA în finala mică. În semifinale, Japonia a trecut de Franţa cu 45-37, iar Italia a învins SUA cu 45-38.
Clasamentul final al probei masculine de floretă pe echipe: 1. Japonia (Kazuki Iimura, Kyosuke Matsuyama, Yudai Nagano, Takahiro Shikine) 2. Italia (Guillaume Bianchi, Alessio Foconi, Filippo Macchi, Tommaso Marini) 3. Franţa (Maximilien Chastanet, Enzo Lefort, Julien Mertine, Maxime Pauty) 4. SUA (Miles Chamley-Watson, Nick Itkin, Alexander Massialas, Gerek Meinhardt) 5. China (Haiwei Chen, Ziwei Mo, Bin Wu, Jie Xu) 6. Polonia (Jan Jurkiewicz, Andrzej Rzadkowski, Michal Siess, Adrian Wojtkowiak) 7. Canada (Blake Broszus, Daniel Gu, Bogdan Hamilton, Maximilien Van Haaster) 8. Egipt (Alaaeldin Abouelkassem, Mohamed Essam, Mohamed Hamza, Abdelrahman Hussein Tolba)

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *