Întoarcerea deciziei arbitrilor la 117 kg a dat-o peste cap pe Loredana Toma
|

Întoarcerea deciziei arbitrilor la 117 kg a dat-o peste cap pe Loredana Toma

Preşedintele Federaţiei Române de Haltere, Alexandru Pădure, a afirmat, vineri, că întoarcerea deciziei arbitrilor de către juriu şi nevalidarea ridicării la 117 kg la stilul smuls a influenţat-o în mod negativ pe Loredana Toma, scrie AGERPRES.

Oficialul a catalogat decizia juriului de arbitri drept una discutabilă. “Din păcate rămânem cu o medalie, aşa cum ne-am asumat la început, câştigarea unui medalii. Dar ţinând cont că vorbim despre Loredana Toma şi despre experienţa ei, până la urmă speranţa moare ultima. Cu siguranţă a fost o destabilizare a abordării concursului acea anulare a ridicării. A fost o întoarcere a deciziei arbitrilor care cu siguranţă ne-a dat peste cap şi care i-a încurcat un pic şi pe antrenori. A fost un 117 foarte important. A fost o chestie puţin discutabilă acolo în zona cotului unde juriul a sesizat că ar fi fost o greşeală de execuţie a procedeului. Nu ştiu dacă Loredana se simte nedreptăţită, dar cu siguranţă a dat-o peste cap. Şi aţi văzut că abordarea concursului la smuls a fost extrem de bună şi urma o abordare la fel de bună la aruncat. Vom avea o discuţie şi o analiză şi vom trage concluzii. Cu acel 117 de la smuls cu siguranţă lucrurile ar fi stat altfel şi la aruncat”, a declarat Pădure. El a explicat că mai mulţi oficiali ai celorlalte sportive i-au spus că ridicarea ar fi trebuit să rămână validă: “În arbitraj am avut şi o colegă de-a noastră, decizia celor trei arbitri a fost una validă, dar juriul a întors mişcarea. Am primit opinii şi din partea colegilor care au avut sportivi în concurs şi care au spus că ar fi trebuit să lase mişcarea validă. Dar într-adevăr este puţin discutabil, odată cu extensia braţului, acesta trebuie să rămână fixat nu trebuie să existe niciun fel de mişcare la nivelul cotului. Cam asta au invocat ei”.

Alexandru Pădure a afirmat totodată că “ar fi fost loc” de o medalie în concursul feminin de 71 de kg. “Cu siguranţă se putea obţine medalie astăzi, ar fi fost loc, dar până la urmă concursul e concurs, toţi am văzut că se poate întâmpla orice în orice moment. Noi o să o susţinem şi o să îi fim alături în continuare. Anul acesta au loc şi Campionatele Mondiale la sfârşit, sperăm să se remonteze rapid. Pregătirea din ultimele luni a fost una bună coerentă, care ar fi trebuit să se transforme într-o participare cel puţin satisfăcătoare”, a mai spus preşedintele Federaţiei Române de Haltere.
Halterofila română Loredana Toma a ratat concursul la categoria 71 kg, după ce nu a izbutit nicio tentativă validă la stilul aruncat, vineri seara, la Jocurile Olimpice de la Paris. Toma, multiplă campioană europeană şi mondială, a început bine concursul şi a izbutit primele încercări la smuls, la 111 kg şi 115 kg, a ridicat şi la 117 kg, dar arbitrii au considerat-o neregulamentară. Halterofila a ratat evoluţia la stilul aruncat, nereuşind să aibă încercări valide la 131, 133 şi 134 kg, astfel încât nu a putut puncta la total, singurul care contează la Jocurile Olimpice. Pentru Toma era prima ediţie a Jocurilor Olimpice, după ce a ratat prezenţa la Tokyo, în 2021, din cauza suspendării Federaţiei Române de Haltere. România a cucerit o medalie de argint la haltere, prin Mihaela Valentina Cambei, la categoria 49 kg. Până la JO 2024, România nu mai câştigase o medalie la haltere din 1996, când Nicu Vlad lua bronz la Atlanta. La JO din 2016, Gabriel Sîncrăian a obţinut o medalie de bronz, dar ulterior a fost descalificat pentru dopaj.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *