Olandeza Charlotte Kool a câştigat prima etapă a Turului Franţei
|

Olandeza Charlotte Kool a câştigat prima etapă a Turului Franţei

Olandeza Charlotte Kool (DSM-Firmenich) a câştigat luni prima etapă a Turului ciclist feminin al Franţei, impunându-se la sprint în faţa finlandezei Anniina Ahtosalo (Uno-X Mobility) şi a italiencei Elisa Balsamo (Lidl-Trek), la capătul a 123 de kilometri între oraşele olandeze Rotterdam şi Haga, informează AFP, potrivit Agerpres.

Charlotte Kool este prima purtătoare a tricoului galben la această a treia ediţie a Marii Bucle feminine. Olandeza în vârstă de 25 de ani, la prima victorie în acest sezon, nu se impusese niciodată în Turul Franţei, ea încheind pe locul 2 anul trecut în etapa de la Blagnac şi pe locul 3 la Clermont-Ferrand. Una din favoritele etapei de luni, olandeza Lorena Wiebes (SD Worx) a fost victima unei probleme mecanice cu 200 de metri înainte de sosire, lăsând cale liberă compatrioatei sale. Deţinătoarea titlului şi mare favorită la victoria finală, olandeza Demi Vollering (SD Worx) a avut o zi liniştită, la fel ca alte candidate la podium, precum poloneza Katarzyna Niewiadoma (Canyon-SRAM) sau franţuzoaicele Juliette Labous (DSM-Firmenich) şi Evita Muzic (FDJ-Suez).

Primele trei etape, dintre care două marţi, vor avea loc în Olanda, înainte ca Turul să ajungă în Belgia, apoi în Franţa, urmând să se încheie duminică, cu etapa a 8-a, la Alpe d’Huez.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *