Rafael Nadal se retrage de la Laver Cup
|

Rafael Nadal se retrage de la Laver Cup

Rafael Nadal nu va participa la Cupa Laver de săptămâna viitoare de la Berlin, a anunțat dublul campion de Grand Slam într-o declarație publicată joi de organizatorii turneului.

Cupa Laver opune o echipă europeană unei echipe mondiale. Bjorn Borg și John McEnroe vor fi căpitanii celor două echipe de șase jucători, așa cum au făcut-o în toate cele șase ediții anterioare. Nadal s-a retras de la US Open în luna august, deoarece nu a simțit că poate da tot ce are mai bun. „Sunt foarte dezamăgit să împărtășesc faptul că nu voi putea concura la Cupa Laver de la Berlin săptămâna viitoare”, a spus marele tenisman spaniol în vârstă de 38 de ani, conform AFP. „Aceasta este o competiție de echipă și pentru a sprijini cu adevărat echipa Europei, trebuie să fac ceea ce este mai bine pentru ei, iar în acest moment există alți jucători care pot ajuta echipa să obțină victoria”. Nadal a ratat practic tot sezonul 2023 din cauza unei accidentări la șold și a participat doar la unul dintre ultimele șapte Grand Slam-uri, eliminat în primul tur al Openului Franței din acest an.

Laver Cup a declarat că un jucător înlocuitor pentru echipa Europei va fi anunțat în curând, pentru a se alătura altor vedete, inclusiv Carlos Alcaraz și Daniil Medvedev.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *