Analiza lui Ilie Dobre înaintea duelului România
|

Analiza lui Ilie Dobre înaintea duelului România

Celebrul comentator sportiv Ilie Dobre a declarat, marți, la România TV, că Olanda are o echipă „redutabilă” deși nu mai este o națională de speriat, în timp ce echipa României este omogenă și ambițioasă. Partida din optimile EURO2024 va începe la ora 19.00, ora României.

„Este un meci extrem de dificil. Echipa batavă, chiar dacă nu mai este cea de pe vremea lui Ruud Gullit, este totuși o echipă redutabilă în ciuda faptului că nu a avut o evoluție strălucitoare la acest EURO. Echipa are câteva vedete, printre care Depay și Gakpo, jucători în formă”, a declarat Ilie Dobre. „Poate noi mizăm pe sclipirea lui Ianis Hagi și a atacantului Denis Drăguș. Echipa nostră este omogenă, ambițioasă. Să sperăm că echipa nu se va lăsa azi timorată și va evolua la capacitate maximă și să sperăm că în seara asta toate inimile vor bate pentru România”, a adăugat comentatorul sportiv. În grupele turneului final, Olanda a avut victorie chinuită cu Polonia (2-1), o remiză cu Franţa (0-0) şi o înfrângere în faţa Austriei (3-2). Olanda a ocupat locul trei în cea mai grea grupă de la EURO 2024, cu 4 puncte.

Edi Iordănescu: Olanda e favorită Selecţionerul român Edward Iordănescu a afirmat, luni, într-o conferinţă de presă, că Olanda este favorită, dar a precizat că şi naţionala de fotbal a României are un set de atuuri, pe care le va folosi în confruntarea de la Munchen. „Noi tot ce am construit până acum am construit cu realism şi cu realism vă spun că, da, Olanda mâine este favorită. Are în favoarea ei palmaresul, experienţa, jucători cu o valoare deosebită, cu o cotă de piaţă de aproape un miliard (de euro). Sunt lucruri pe care le ştiţi, are experienţă la turneele finale, dar noi avem setul nostru de atuuri. Am consolidat un grup bun din toate punctele de vedere şi sportiv şi uman, şi, nu în ultimul rând, avem în spate o ţară care respiră în acelaşi timp cu echipa, şi asta ne motivează”, a declarat Iordănescu.
Tehnicianul român consideră că pentru un rezultat bun cu Olanda, ‘tricolorii’ trebuie să fie aproape de perfecţiune şi să nu comită greşeli individuale importante. „Noi trebuie să fim pregătiţi din toate punctele de vedere. Dacă din punct de vedere fizic ne-am dat un refresh şi ne-am regenerat un pic, din punct de vedere mental trebuie să fim foarte solizi şi hotărâţi în tot ceea ce facem. Să ne dorim cu adevărat să mergem mai departe şi cred că există acest sentiment în cadrul grupului. Dar trebuie să demonstrăm asta şi prin fapte şi eu am încredere că echipa poate să facă acest lucru. Nu în ultimul rând, din punctul de vedere al organizării de joc trebuie să fim extraordinari şi sub nicio formă să nu facem greşeli individuale importante. E capital”, a adăugat selecţionerul.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *