Andy Murray, inclus în lotul Marii Britanii pentru Jocurile Olimpice de la Paris
|

Andy Murray, inclus în lotul Marii Britanii pentru Jocurile Olimpice de la Paris

Tenismanul scoţian Andy Murray, dublu medaliat cu aur la simplu, a fost inclus în lotul Marii Britanii pentru Jocurile Olimpice de la Paris (26 iulie-11 august), unde urmează să participe la a cincea Olimpiadă din cariera sa, informează DPA, potrivit Agerpres.

Murray (37 ani), fostul lider al clasamentului ATP, aflat în prezent pe locul 97 mondial, care în luna februarie şi-a anunţat intenţia de a se retrage din circuit la finalul acestui sezon, are locul asigurat pe tabloul de simplu masculin de la JO 2024 graţie unei invitaţii acordate de Federaţia internaţională de tenis (ITF) campionilor de Mare Şlem şi medaliaţilor olimpici. Echipa britanică, potrivit anunţului făcut duminică de Iain Bates, selecţionerul lotului, va fri compusă la simplu din Jack Draper, Cameron Norrre, Dan Evans şi Andy Murray, care are mai are în palmares, pe lângă medaliile de aur cucerite la Londra 2012 şi Rio 2016, o medalie de argint obţinută împreună cu compatrioata sa Laura Robson, în proba de dublu mixt de la Olimpiada londoneză. La feminin, Marea Britanie va avea o singură reprezentată la JO 2024, pe Katie Boulter, aflată în prezent pe locul 35 WTA.

Conducătorii echipelor au fost informaţi joi că şi Emma Răducanu, campioană la US Open 2021, ar fi fost în cursa pentru un loc, dar ea a refuzat şansa din cauza multiplelor schimbări de suprafaţă din săptămânile următoare şi după ce a revenit recent în competiţie în urma unei lungi absenţe din cauza problemelor medicale. Joe Salisbury şi Neal Skupski vor reprezenta echipa Marii Britani la dublu masculin, în timp ce perechea Andy Murray-Dan Evans a f

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *