Andy Murray se retrage de la simplu la Wimbledon, dar va juca la dublu
|

Andy Murray se retrage de la simplu la Wimbledon, dar va juca la dublu

Andy Murray, de două ori campion la Wimbledon, s-a retras din competiția de simplu, dar va juca la dublu alături de fratele său Jamie, în meciul său de adio de la Grand Slam, a anunțat marți echipa de management a jucătorului în vârstă de 37 de ani.

Murray, care a suferit recent o intervenție chirurgicală pentru îndepărtarea unui chist spinal care îi comprima nervii și îl făcea să piardă controlul și puterea piciorului drept, a decis că nu este suficient de apt pentru cerințele competiției de simplu. „Din păcate, în ciuda faptului că a lucrat incredibil de mult la recuperarea sa de la operația sa de acum puțin peste o săptămână, Andy a luat decizia foarte dificilă de a nu juca la simplu în acest an”, a declarat echipa lui Murray. „După cum vă puteți imagina, el este extrem de dezamăgit, dar a confirmat că va juca în dublu cu Jamie și așteaptă cu nerăbdare să concureze la Wimbledon pentru ultima dată.”

Murray trebuia să-l înfrunte marți pe cehul Tomas Machac pe terenul central la simplu, după ce a informat All England Club că va lua cât mai mult timp posibil pentru a lua o decizie. „Andy – ne pare rău să auzim că nu vei juca la simplu în acest an”, a declarat Wimbledon pe social media.
„Dar abia așteptăm să te vedem concurând la dublu și să sărbătorim toate amintirile pe care ni le-ai oferit”. Murray, care în 2013 a pus capăt unei așteptări de 77 de ani pentru un campion britanic de simplu masculin la Wimbledon și a câștigat trofeul din nou în 2016, a declarat anterior că este puțin probabil să își continue cariera dincolo de acest an și ar putea evolua la Jocurile Olimpice de la Paris. Murray și-a relansat cariera după ce a suferit o intervenție chirurgicală de refacere a șoldului în 2019, dar s-a luptat să ajungă în ultimele etape ale turneelor principale și a trebuit să se ocupe de o accidentare la gleznă suferită la Miami Open în martie. El a fost înlocuit pe tabloul de la Wimbledon de experimentatul belgian David Goffin.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *