‘Azzurri au atins fundul sacului, este un dezastru italian’
|

‘Azzurri au atins fundul sacului, este un dezastru italian’

Eliminarea Italiei, campioana europeană în exerciţiu, în optimile de finală ale Euro-2024, sâmbătă, în faţa Elveţiei, nu a fost o surpriză pentru presa italiană, care a descris-o drept “o ruşine”, “un eşec naţional” şi “un naufragiu”. “O ruşine”, titra Corriere dello Sport, cu o fotografie a unui jucător al Nazionale la pământ, cu mâinile pe faţă. “La Berlin, Azzurri au atins fundul sacului, este un dezastru italian”, scrie cotidianul după înfrângerea cu 2-0 în faţa Elveţiei pe Stadionul Olimpic din Berlin. “Am fost incapabili să jucăm fotbal şi (antrenorul Luciano) Spalletti este principalul responsabil pentru această nenorocire”, a scris Corriere dello Sport. “Tuttosport” a adăugat: “Elveţia ne-a dat o lecţie şi întregul sistem trebuie reconstruit”. Ce au mai spus si alte publicații

Acesta a fost şi sentimentul cotidianului La Gazzetta dello Sport, care a scris pe prima pagină “Totul trebuie refăcut”, după “o nouă pagină neagră pentru fotbalul nostru”.

“Timpul scuzelor a trecut: fără joc, fără caracter, fără idei, fără o sclipire de onoare, fără scuze, Italia, după ce a ratat calificarea la ultimele două Cupe Mondiale, a părăsit Euro umilită de adversarii săi şi contestată de tifosi”, a scris cotidianul italian. “În patru meciuri (ale acestui Euro), dacă excludem primele treizeci de minute împotriva Albaniei (victorie cu 2-1, n.r.), Italia nu a arătat nimic din ceea ce se aştepta de la ea”, a continuat editorialistul celui mai bine vândut cotidian sportiv din Italia. Pentru La Gazzetta dello Sport, care indică “multe probleme structurale care explică acest dezastru naţional”, Spalletti, sosit în august pentru a-l înlocui de urgenţă pe Roberto Mancini, este şi el de vină. “El nu a reuşit să dea o formă tehnică naţionalei, aşa cum nu a reuşit să dea jucătorilor pe care i-a ales determinarea şi dorinţa de a lupta”, deplânge cotidianul.
Presa generalistă a preluat, de asemenea, ceea ce Corriere della Sera a descris drept un “dezastru tehnic, tactic şi de personalitate”. “Am căzut în lumea a treia a fotbalului, după două Cupe Mondiale ratate, pe care le-am văzut la televizor, şi acest Campionat European fără glorie în care nu am putut decât să învingem Albania. Între timp, a fost noaptea de pe Wembley, o noapte de care să ne agăţăm, un fulger în deşert”, continuă cotidianul. “Dezastrul Italiei” a titrat cotidianul roman Il Messaggero. “Azzurri: nici măcar iluzia de a exista”, adaugă La Reppublica.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *