Binotto îl înlocuiește pe Seidl ca șef al proiectului Audi F1
|

Binotto îl înlocuiește pe Seidl ca șef al proiectului Audi F1

Andreas Seidl a fost înlăturat din funcția de șef al proiectului Audi pentru Formula 1 și înlocuit de fostul șef al echipei Ferrari, Mattia Binotto, informează BBC Sport. Oliver Hoffmann, anterior președinte al consiliilor de administrație al companiilor Sauber, a fost, de asemenea, îndepărtat, potrivit mediafax.

Decizia de înlocuire a lui Seidl, după 19 luni în funcția de director executiv, vine pe fondul preocupărilor legate de progresul echipei Sauber, pe care Audi a preluat-o ca bază pentru intrarea sa în Formula 1 în 2026. Binotto, care a fost înlocuit din funcția de director al echipei Ferrari după sezonul 2022, a preluat rolul de director operațional și director tehnic. Gernot Döllner, care a fost numit noul președinte al consiliilor de administrație ale companiilor Sauber, a declarat: „Cu experiența sa vastă de peste 25 de ani în F1, [Binotto] va fi fără îndoială capabil să aducă o contribuție decisivă pentru Audi.

„Scopul nostru este de a aduce întregul proiect F1 la viteza F1 prin intermediul unor structuri de management clare, responsabilități definite, interfețe reduse și procese decizionale eficiente. În acest scop, echipa trebuie să fie capabilă să acționeze independent și rapid.”
Seidl și-a început rolul pentru Audi în ianuarie anul trecut, după patru ani petrecuți la McLaren. El a fost însărcinat să pregătească Audi pentru intrarea în F1 în 2026, când intră în vigoare noile reglementări atât pentru șasiu, cât și pentru motor. Potrivit unei surse apropiate, citate de BBC Sport, germanul Seidl ar fi devenit frustrat de ceea ce el a perceput ca fiind întârzierea Audi de a se angaja pe deplin în proiectul F1, în special în remodelarea Sauber. Acest lucru a avut un efect în lanț pe piața piloților, deoarece Audi a semnat cu veteranul german Nico Hulkenberg din sezonul 2025, dar până în prezent nu are un al doilea pilot de anul viitor. De asemenea, au existat tensiuni între Hoffmann și Seidl cu privire la stilul de management al proiectului. Sauber a terminat pe locul nouă din cele 10 echipe în campionatul constructorilor în sezonul trecut, când concurau sub numele Alfa Romeo. În acest an, ocupă locul 10 și ultimul după 13 din 24 de curse. Echipa nu a obținut niciun punct și, după ritmul mediu de calificare, mașina sa este cea mai lentă din pluton. În luna iunie a anului trecut, Seidl l-a recrutat pe James Key ca director tehnic, la trei luni după ce acesta a părăsit McLaren în urma introducerii unei noi structuri tehnice menite să îmbunătățească performanțele echipei. De atunci, McLaren a devenit o echipă de top, iar în acest sezon a revenit ca lider regulat pentru prima dată în ultimii 12 ani. Audi și-a stabilit inițial obiectivul de a fi competitivă și de a câștiga curse în termen de trei ani de la intrarea sa pe piață.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *