Buldozerele vor intra în stadionul din Ștefan cel Mare
|

Buldozerele vor intra în stadionul din Ștefan cel Mare

Premierul Marcel Ciolacu a aprobat Hotărârea în ședința de Guvern de vineri, 28 iunie. Astfel, buldozerele vor intra pe „Ștefan cel Mare” pentru a demola vechea arenă, iar în București va apărea un nou stadion adaptat la standarde europene.

Inițial, noul Stadion Dinamo intra în planul arenelor pentru Campionatul European din 2020, dar acest lucru nu a mai fost posibil din cauza unor impedimente. „HOTĂRÂRE DE GUVERN privind actualizarea valorii de inventar pentru două imobile aflate în domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti, ca urmare a reevaluării, comasarea acestora într-un singur imobil cu număr M.F. 35328, precum şi trecerea unor construcții din imobilul rezultat în urma comasării din domeniul public al statului în domeniul privat al acestuia, în vederea scoaterii din funcțiune şi casării”, se arată în Hotărârea semnată de premier în ședința din 28 iunie. Dinamo trebuie să depășească o serie de hopuri până la primirea noului stadion. Următoarea etapă este licitația organizată de Compania Națională de Investiții, iar dacă nu vor exista probleme legate de contestații sau de buget, contractele de demolare vor fi semnate. Lucrările ar urma să înceapă în toamna acestui an, urmând alte autorizații pe care constructorul va fi nevoit să le obțină. Termenul de finalizare al lucrărilor este de 25 de luni.

Obiectivul va dispune, pe lângă stadion, de spaţii complementare pentru sport (săli de box cu trei ringuri, de haltere, de judo, de lupte, de gimnastică, de fitness şi de scrimă), vestiare şi spaţii conexe pentru personal, pentru cantonamente, pentru spectatori, pentru presă, transmisii TV, depozitări şi alte spaţii tehnice aferente întreţinerii clădirii, dotări sanitare şi facilităţi pentru persoane cu dizabilităţi locomotorii. Prin proiect, se prevede şi realizarea unui spaţiu expoziţional, care va găzdui evenimente culturale, expoziţii temporare, precum şi o expoziţie permanentă în care vor fi expuse trofeele clubului, precum şi a unui heliport în vederea aterizării aeronavelor SMURD, cu acces către Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca.
Suprafaţa desfăşurată totală a arenei este de 66.716 mp, durata de execuţie este de 25 luni, iar valoarea totală a investiţiei este estimată la suma de 854.573.000 lei.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *