Corvinul Hunedoara rescrie istoria! A câștigat pentru prima oară Cupa României la fotbal
|

Corvinul Hunedoara rescrie istoria! A câștigat pentru prima oară Cupa României la fotbal

Corvinul Hunedoara şi Oţelul Galaţi au disputat finalei Cupei României la fotbal, miercuri seara, pe Stadionul Municipal din Sibiu. După un meci disputat care s-a decis la loviturile de la 11 metri, câștigătoare a fost Corvinul Hunedoara, echipa de Liga a II-a. Oţelul Galați a deschis scorul prin atacantul sârb Anes Rusevic (27), dintr-o lovitură liberă de la circa 24 de metri. Formaţia de ligă secundă a egalat la o eroare în bloc a defensivei gălăţene, prin Marius Coman (39), iar la pauză scorul a fost de 1-1. În minutul 58, Rusevic a înscris din lovitură de la 11 metri, după un fault asupra lui Bodișteanu. Nu a trecut mult timp și Antonio Manolache aduce egalarea pentru Corvinul cu un șut din 16 metri.

La finalul celor 90+11 minute scorul a fost 2-2, astfel că s-a intrat în prelungiri. Nu s-a mai întâmplat pe parcursul celor 30 de minute, astfel că s-a ajuns la loviturile de departajare de la 11 metri. Niciuna dintre echipe nu a câştigat până acum Cupa României.
Echipele de start

Corvinul (4-2-3-1): Lefter – Fl. Iacob, V. Lică, A. Manolache, Velisar – Bradu, Hrezdac – M. Lupu, Neacșa (cpt.), N. Pîrvulescu – M. Coman Rezerve: Cr. Blaga – I. Pop, Ad. Nicolae, S. Ion, Hergheligiu, Predică, T. Mitran, Câmpan, M. Chindriș Antrenor: Florin Maxim Oțelul (4-3-3): Pap – Zhelev, Yabre, J. Cisse, Miguel Silva – Cisotti (cpt.), Zivulic, Lameira – Maciel, Rusevic, Bodișteanu Rezerve: R. Stoian – I. Neagu, A. Rus, Ghiocel, R. Tănasă, Malle, D. Panait, Jardan, Gaitan Antrenor: Dorinel Munteanu Echipa care câștigă merge în Europa League, dar situația Corvinului este incertă Înainte de finala de la Sibiu, situația Corvinului este una incertă. Concret, hunedorenii nu știu cu certitudine dacă vor primi ”Ok-ul” din partea UEFA să joace în preliminariile cupelor europene, în contextul în care forma de organizare a trupei pregătite de Florin Maxim este de drept public (primește finanțări din partea instituțiilor locale), iar pe acest fond nu a primit nici licența de a promova în SuperLiga, scrie digisport.ro. Totuși, în teorie, echipa care se va impune în acest duel va pune mâna pe trofeul Cupei României și va obține calificarea în turul I al preliminariilor Europa League, a doua cea mai importantă competiție inter-cluburi. Miza este una foarte mare, deoarece formația care va câștiga Cupa României va merge în Europa League, în timp ce formațiile aflate pe locul 2 al SuperLigii și câștigătoarea play-off-ului dintre echipa aflată pe locul al 3-lea și cea care câștigă barajul din play-out vor merge doar în Conference League.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *