Croatul Modrić și albanezul Gjasula, principalii protagoniști ai statisticilor în Croația
|

Croatul Modrić și albanezul Gjasula, principalii protagoniști ai statisticilor în Croația

Croația și Albania au remizat miercuri, 2-2, în cel mai disputat meci de până acum la Euro 2024. Statisticile meciului fac din confruntare una și mai interesantă. Croatul Luka Modrić și albanezul Klaus Gjasula sunt principalii protagoniști ai statisticilor, ambii bifând performanțe record, potrivit mediafax.

17 șuturi pe spațiul porții executate în acest meci, fac din confruntare a doua cea mai spectaculoasă la acest capitol în faza grupelor Euro din 1980 încoace. Doar în meciul dintre Croația și Anglia din 2004 s-au înregistrat mai multe șuturi pe spațiul ambelor porți (22). Luka Modrić a jucat al 177-lea meci pentru Croația ajungând pe locul trei în clasamentul celor mai selecționați jucători europeni, după Cristiano Ronaldo (208) și Sergio Ramos (180). Modrić a reușit 108 pase în acest meci și a devenit cel mai vârstnic jucător cu peste 100 de pase într-un meci de la Euro la 38 ani și 284 de zile.

De asemenea, el este cel mai în vârstă jucător din istorie care a reușit 100+ pase într-un meci de Cupa Mondială (105 împotriva Brazilia în 2022). În același meci, Andrej Kramarić (Croația) a devenit al treilea jucător care înscrie un gol într-un meci de la Euro chiar de ziua sa de naștere (a împlinit 33 de ani), după Jean-François Domerque (Franța, în 1984) și Wesley Sneijder (Olanda, în 2008).
Croația a marcat 2 goluri în 2 minute și 28 de secunde, devenind cel mai scurt interval între două goluri din istoria sa la turneele majore. Cel mai scurt interval dintre golurile lor până acum a fost de 3 minute și 49 de secunde (Olić și Rapaić, împotriva Italiei, la Cupa Mondială din 2002). Albanezul Klaus Gjasula a devenit primul jucător din istorie care a marcat un gol și un autogol în același meci al unui turneu major (Cupa Mondială, Euro) ca rezervă. Gjasula este al doilea jucător din istoria Euro care marchează pentru ambele echipe în același meci, după Anton Ondruš (Cehoslovacia) într-o semifinală Euro 1976, împotriva Olandei. Autogolul lui Gjasula a devenit primul (din totalul de 27) din istoria Euro marcat de un înlocuitor. Gjasula a marcat golul de 2-2, care a devenit reușita egalizatoare marcată cel mai târziu (în minutul 94 și 23 de secunde) în istoria Euro (excluzând reprizele de prelungire).

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *