Dallas Mavericks a obţinut prima victorie în finala NBA
|

Dallas Mavericks a obţinut prima victorie în finala NBA

Echipa Dallas Mavericks a reuşit să se mobilizeze, după trei eşecuri consecutive, şi să obţină prima sa victorie în finala actualei ediţii a Ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA), impunând-se pe propriul parchet, cu scorul de 122-84, în faţa formaţiei Boston Celtics, potrivit Agerpres.

Criticat după prestaţiile sale anterioare, starul lui Mavericks, slovenul Luka Doncic, s-a revanşat vineri seara în faţa propriilor suporteri, reuşind 29 de puncte şi 5 pase decisive. Kyrie Irving a contribuit la rândul său cu 21 de puncte la acest succes, care îi menţine pe texani în lupta pentru trofeu, chiar dacă cu şanse minime. Boston Celtics, învingătoare în primele trei partide ale acestei finale, rămâne în continuare marea favorită şi speră să obţină al 18-lea său titlu de campioană – un record pentru NBA -, luni seară pe propria arenă, cu ocazia meciului numărul cinci cu Mavericks.

Celtics se află în prezent la egalitate cu Los Angeles Lakers, ambele cu câte 17 titluri de campioană a NBA în palmares. De menţionat că Boston Celtics a suferit vineri primul eşec în deplasare de la debutul actualului play-off al NBA, după ce a câştigat cu autoritate seriile cu Miami Heat (4-1), Cleveland Cavaliers (4-1) şi Indiana Pacers (4-0).
Finala NBA se dispută, la fel ca şi seriile anterioare din play-off, după sistemul “cel mai bun din şapte meciuri”.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *