Declarația entuziasmantă făcută de preşedinta Federaţiei Române de Nataţie, Camelia Potec, după succesul lui David Popovici
|

Declarația entuziasmantă făcută de preşedinta Federaţiei Române de Nataţie, Camelia Potec, după succesul lui David Popovici

Preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern (FRNPM), Camelia Potec, a declarat, luni seara, după aurul cucerit de David Popovici la 200 de m liber, că înotul revine după 20 de ani şi aduce din nou o medalie olimpică pentru România, scrie AGERPRES.

“Iată o echipă fericită, o echipă unită, o ţară în care putem spune că acum s-a spart gheaţa. Şi că înotul revine după 20 de ani şi aduce din nou medalii pentru România. Şi bineînţeles că de acum încolo absolut totul este posibil”, a spus Potec. Preşedinta FRNPM a subliniat că victoria lui Popovici este cu atât mai importantă cu cât vine după un an 2023 nu tocmai fericit pentru el. “Am plâns şi o să mai plâng, acum nu, că sunt puternică. Este normal, au trecut 20 de ani, mă bucur că iată avem campion olimpic, mă bucur că David Popovici a confirmat, că după un an 2023 puţin mai fericit, a reuşit”, a menţionat Camelia Potec.

Înotătorul român David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, după o cursă cu un final dramatic. Popovici a fost al doilea după prima lungime de bazin, a fost al treilea după 100 de metri, apoi a urcat pe doi la 150 de metri, reuşind să îl devanseze pe britanicul Matthew Richards pe ultimii metri ai cursei.
Popovici (19 ani), dublu campion mondial şi cvadruplu campion european, a obţinut primul titlu olimpic din istoria înotului masculin românesc cu timpul de 1 min 44 sec 72/100, fiind mai rapid cu două sutimi decât Richards (1 min 44 sec 74/100). Podiumul a fost completat de americanul Luke Hobson, în 1 min 44 sec 79/100. Popovici a fost cel mai rapid atât în serii (1 min 45 sec 65/100), cât şi în semifinale (1 min 44 sec 53/100). David Popovici a fost al patrulea în finala la 200 m liber în urmă cu trei ani, la JO de la Tokyo. Popovici, care a adus prima medalie României la JO 2024, va mai evolua la Paris şi în proba de 100 m liber, ale cărei serii sunt programate marţi (12:15), când vor avea loc şi semifinalele (21:30). Ultima medalie olimpică a înotului românesc datează din 2004, când Camelia Potec lua aurul la 200 m liber la Atena, iar Răzvan Florea bronzul la 200 m spate.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *