Deschamps, selecţionerul Franţei, gata “să se adapteze” la situaţia lui Mbappe
|

Deschamps, selecţionerul Franţei, gata “să se adapteze” la situaţia lui Mbappe

Selecţionerul Didier Deschamps este gata “să se adapteze”, “în măsura posibilului”, la situaţia lui Kylian Mbappe, care încă nu a anunţat că va semna cu Real Madrid, în timp ce naţionala Franţei a început miercuri pregătirile pentru EURO 2024, scrie AFP, potrivit Agerpres.

“În măsura posibilului, mă voi adapta în raport cu colectivul şi cu naţionala Franţei”, a afirmat Deschamps într-o conferinţă de presă, în ziua în care naţionala pregătită de el a începutul cantonamentul înainte de EURO 2024, ce avea loc în Germania între 14 iunie şi 14 iulie. Mbappe, căpitanul reprezentativei Franţei, a anunţat că va pleca de la Paris Saint-Germain, dar nu şi numele noului său club. Potrivit presei, este vorba cu siguranţă de Real Madrid, care va juca sâmbătă finala Ligii Campionilor împotriva Borussiei Dortmund. “Ştiu că există în continuare multe întrebări despre Kylian”, a spus Deschamps. Potrivit acestuia, “contextul la naţionala Franţei este diferit. Kylian a făcut întotdeauna parte dintr-un proiect colectiv. Evident, are responsabilităţi la echipa sa de club. Are de asemenea, poate chiar mai multe, la naţionala Franţei”.

Selecţionerul “nu i-a acordat mai multă atenţie” lui Mbappe în chestiunea contractului cu viitoarea sa echipă de club.”Înţeleg însă bine că afară, la nivelul presei, anunţul ocupă mult spaţiu. În fiecare zi, Kylian ocupă mult spaţiu. Este normal pentru că este Kylian”, a spus tehnicianul. Scopul selecţionerului şi al staffului său este ca atacantul “să fie în cea mai bună dispoziţie” pentru Campionatul European, unde Franţa va debuta pe 17 iunie împotriva Austriei.
“Fiindcă nu vi se pare că e în formă? Nu a dat decât 44 de goluri în acest sezon”, a spus ironic Deschamps despre Mbappe, care a avut evoluţii mult mai puţin strălucitoare începând din februarie. În ce priveşte transferurile internaţionalilor francezi, “sunt deciziile lor, este cariera lor”, a explicat tehnicianul. “Când este luată o decizie, mă voi adapta şi eu”, “cum s-a întâmplat practic la fiecare competiţie majoră”, a spus Deschamps, dând ca exemplu revenirea lui Antoine Griezmann la Atletico Madrid chiar înainte de Campionatul European disputat în 2021. “Este o decizie personală care nu are un impact deosebit asupra grupului, trebuie doar să găseşti momentul potrivit pentru ca asta să se poată face fără fie afectat obiectivul colectiv”, a adăugat el. În altă ordine de idei, Deschamps “nu are nicio grijă sau îndoială” că mijlocaşul Aurelien Tchouameni va fi “refăcut” pentru primul meci al Franţei la EURO 2024. Jucătorul lui Real Madrid, accidentat la piciorul stâng, “este în faza de recuperare”, a explicat Deschamps. La EURO 2024, Franţa va întâlni Austria (17 iunie), Olanda (21 iunie) şi Polonia (25 iunie). Înainte de a se îndrepta spre Paderborn, unde va fi locul său de cantonament, ”Les Bleus” vor disputa două meciuri de verificare, cu Luxemburgul (5 iunie) şi cu Canada (9 iunie).

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *