Echipajele Universităţii Cambridge s-au impus în faţa rivalilor de la Oxford în regata anuală de pe Tamisa
|

Echipajele Universităţii Cambridge s-au impus în faţa rivalilor de la Oxford în regata anuală de pe Tamisa

Reprezentanţii Universităţii engleze Cambridge s-au impus sâmbătă în faţa rivalilor de la Universitatea Oxford în tradiţionala regată anuală de pe râul Tamisa, informează EFE, potrivit Agerpres.
Pentru echipajul feminin, primul care a concurat, aceasta a fost a şaptea victorie consecutivă, în timp ce la masculin, Cambridge a reeditat triumful din 2023. Regata feminină a avut un moment tensionat, când ambarcaţiunea Universităţii Oxford, cu cârmaciul Joe Gellett, a intrat în apele ambarcaţiunii Cambridge, fiind admonestată de arbitru.

  Foto: (c)  DAVID CLIFF/EPA

De asemenea, cele două echipe masculine au fost avertizate în mai multe rânduri să nu se atingă cu vâslele, însă în final Cambridge a câştigat cu un avans net. Fetele şi băieţii de la Universitatea Cambridge, purtând tricouri albastru deschis, au sărbătorit noua victorie în cursa de 6,8 kilometri, între cartierele Putney şi Mortlake din sud-vestul Londrei. Aceasta a fost cea de-a 169-a ediţie a cursei masculine, fondată în 1829, şi cea de-a 78-a la feminin, care a debutat în 1927, iniţial cu un traseu diferit, pentru a adopta traseul masculin în 2015. Duelul Oxford-Cambridge, unul dintre cele mai cunoscute evenimente sportive de amatori din lume, a fost urmărită de numeroşi spectatori atât pe malurile Tamisei, cât şi la televizor. Zilele trecute, organizaţia de protecţie a râurilor River Action a avertizat participanţii la regata Oxford-Cambridge să nu intre în contact cu apa râului Tamisa, din cauza nivelului ridicat de Escherichia coli (E.coli).

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *