Emmanuel Macron l-a sunat pe Joel Embiid , MVP-ul NBA în 20023, și a încercat să-l convingă să evolueze pentru Franţa la JO 2024
|

Emmanuel Macron l-a sunat pe Joel Embiid , MVP-ul NBA în 20023, și a încercat să-l convingă să evolueze pentru Franţa la JO 2024

Baschetbalistul Joel Embiid a mărturisit sâmbătă, pentru New York Times, că, înainte de a opta pentru Statele Unite, a primit un telefon de la preşedintele Emmanuel Macron, care a încercat să-l convingă să evolueze pentru echipa Franţei la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris, scrie L’Equipe. Embiid, MVP în Liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA) în 2023, a dezvăluit că a fost sunat de preşedintele Franţei, scrie agerpres.ro. “A fost o conversaţie agreabilă. Am primit un apel, dar în general nu răspund la numere pe care nu le ştiu. Apoi am primit un mesaj şi mi-am dat seama ce se întâmplă. Am avut o discuţie plăcută”, a spus jucătorul născut în Camerun, apoi naturalizat american şi francez.

Embiid a explicat mai întâi că s-a simţit deranjat de faptul că Federaţia franceză de baschet i-a dat un ultimatum, pentru ca el să decidă care va fi echipa cu care va participa la Jocurile Olimpice. El avea de ales între echipa Franţei şi cea a Statelor Unite, Camerunul neobţinând calificarea. “Americanii mi-au spus: ‘Nu te grăbi. Am fi încântaţi să te avem, dar nu e grav dacă iei o altă decizie'”, a povestit Embiid.
Embiid a declarat că a fost împiedicat de relaţiile dintre Franţa şi Camerun: “I-am spus (lui Emmanuel Macron) că un lucru care mă preocupă mult este relaţia dintre Franţa şi Camerun şi ţările din Africa în general. (…) Există multă opoziţie, cu ideea de a-i expulza pe francezi fiindcă au fost atâţia ani de oprimare. Deci asta a fost starea mea de spirit. Familia mea încă locuieşte în Camerun şi nu vreau să-i fac să treacă prin toate astea. Vreau să fie în siguranţă, iar relaţiile dintre Franţa şi Camerun sau Africa în general nu sunt bune.” Joel Embiid va participa în cele din urmă la Jocurile Olimpice de la Paris cu Team USA. Aceasta va debuta la turneul olimpic duminica viitoare împotriva Serbiei la Lille, apoi va întâlni Sudanul de Sud (care a fost la un pas să o învingă sâmbătă într-un meci de pregătire), pe 31 iulie, şi Puerto Rico, pe 3 august.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *