Este bărbat sau femeie pugilistul care a aprins internetul?
|

Este bărbat sau femeie pugilistul care a aprins internetul?

Angela Carini a decis să renunțe la lupta împotriva algeriencei Imane Khelif, un eveniment extraordinar de rar în boxul olimpic.

Khelif și Carini au fost în ring doar 46 de secunde, aparent, casca ei a fost desprinsă de două ori, o dovadă a forței loviturilor lui Khelif. Lupta a captat  atenția deoarece figuri proeminente precum Elon Musk au susținut că luptătorul african este un atlet trans, adăugând într-un tweet că aceasta este America pe care Kamala Harris o dorește. Khelif a avut parte de un moment extrem de controversat în 2023 când un test de eligibilitate de gen a descalificat-o de la Campionatele Mondiale. Testul a evidențiat niveluri ridicate de testosteron, ceea ce a condus la întrebări cu privire la eligibilitatea ei de a concura în categoria femeilor. Această controversă a declanșat o dezbatere aprinsă în cadrul comunității sportive, dar nu există niciun indiciu că ea este o atletă trans și ar putea fi doar femeie cu o problemă medicală.

Și în România subiectul a născut o adevărată controversă Zeci de internauți au distribuit masiv poze cu sportiva din Algeria și au reacționat vehement împotriva presupusei situații în care Khelif ar fi un sportiv trans-gender care ar beneficia de o forță superioară unei femei. În replică, Dana Hering, o celebră asistentă medicală româncă care lucrează într-un spital din Suedia, susține că sportiva din Algeria este doar o femeie cu un nivel ridicat de testosteron:
”Imani Khelif, pugilista din Algeria, care a pus-o la pamant pe italianca Angela Carini in 46 de secunde, NU este transsexual. Nu s-a operat, nu si-a schimbat sexul. Este femeie, născută femeie, a fost mereu femeie, dar are niveluri crescute de testosteron. . Din acest motiv i-a fost refuzata participarea la alte competiții internaționale. Pentru JO din 2024 de la Paris i s-au masurat aceste niveluri hormonale si a fost acceptata pentru ca analizele ei erau in regula si in limitele acceptate. Pe scurt, Carini a primit un pumn in nas de la o sportiva mai bine pregatita si mai puternica decat ea, la fel ca in orice competitie in care cel mai bun castiga”, se arată în mesajul postat de Dana Hering pe Facebook.  

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *