Este victoria poporului, spune Tchouaméni
|

Este victoria poporului, spune Tchouaméni

Implicaţi pe tot parcursul campaniei pentru alegerile legislative în blocarea extremei drepte, jucătorii din echipa naţională a Franţei au reacţionat duminică seara la rezultate. Astfel, fundaşul Jules Koundé şi-a exprimat “uşurarea” după victoria Noului Front Popular (NFP, stânga) şi “îngrijorarea din ultimele săptămâni”.

“Uşurarea este la înălţimea îngrijorăriilor din ultimele săptămâni. Este imensă. Felicitări tuturor francezilor care s-au mobilizat pentru a se asigura că frumoasa ţară Franţa nu va fi guvernată de extrema dreaptă”, a scris fundaşul FC Barcelona pe X. La rândul său, Aurélien Tchouaméni a salutat “victoria poporului”. Un sentiment împărtăşit şi de Ibrahima Konaté. Pe Instagram, Ousmane Dembélé a postat o fotografie cu el zâmbind la doar câteva minute după ora 20.00 şi publicarea primelor rezultate.

Marcus Thuram i-a felicitat pe “toţi cei care au reacţionat la pericolul care a planat asupra frumoasei noastre ţări”. “Trăiască diversitatea, trăiască Republica, trăiască Franţa. Lupta continuă”, a scris atacantul de la Inter Milano. Alianţa Noul Front Popular (NFP, stânga) s-a clasat pe primul loc în turul doi al alegerilor legislative anticipate de duminică, urmată de macronişti şi Partidul Rassemblement national (RN, extremă dreapta), a cărei ascesniune este larg îndiguită, potrivit primelor estimări, care nu degajă nicio majoritate în vederea formării unui Guvern.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *