EURO 2024 – Fost selecționer: Un punct slab al naţionalei Belgiei, adversară a României, este apărarea
|

EURO 2024 – Fost selecționer: Un punct slab al naţionalei Belgiei, adversară a României, este apărarea

Apărarea este unul din punctele slabe ale naţionalei de fotbal a Belgiei, a declarat Georges Leekens, fost selecţioner al acestei reprezentative, citat de site-ul radioteleviziunii RTBF cu câteva săptâmâni înainte de EURO 2024, unde”diavolii roşii” vor fi printre adversarii României, conform Agerpres.

În opinia lui Georges Leekens, Belgia are nevoie de portarul Thibaut Courtois, care în decembrie a declarat forfait pentru EURO 2024, după ce a suferit o accidentare gravă la genunchiul stâng în luna august. La sfârşitul lui aprilie, selecţionerul naţionalei Belgiei, Domenico Tedesco, a confirmat că Thibaut Courtois nu va fi în lotul pentru turneul final. Goalkeeperul a revenit recent între buturile lui Real Madrid. “Am urmărit revenirea după accidentare a lui Courtois la Real Madrid. Naţionala trebuie să găsească un compromis cu jucătorul. Avem nevoie de un portar de acest nivel pentru a câştiga o competiţie majoră. Avem portari buni… dar cel mai valoros este Courtois. Trebuie să nu mai vorbim despre banderola de căpitan şi să jucăm fotbal”, a explicat Leekens, care a fost selecţionerul Belgiei între 1997-1999 şi 2010-2012. Courtois are o relaţie proastă cu selecţionerul italo-german Domenico Tedesco fiind supărat că nu a fost numit căpitan al naţionalei după accidentarea lui Kevin De Bruyne, în meciul cu Austria, din iunie anul trecut, banderola de căpitan fiindu-i încredinţată lui Romelu Lukaku.

Pentru Leekens, Belgia este capabilă să obţină un rezultat bun la EURO 2024 în cazul în care “coloana sa vertebrală va juca la cel mai bun nivel al său”. “Kevin De Bruyne şi Romelu Lukaku trebuie să fie la 100%. Amadou Onana este şi el un om cheie, chiar dacă joacă mai puţin cu Everton. Cu Jeremy Doku, Leandro Trossard… Avem jucători buni”, a spus Leekens.
Fost fundaş, acesta consideră că apărarea este unul din punctele slabe ale naţionalei Belgiei. “Putem învinge orice echipă. Dar apărarea este un semn de întrebare. Există destulă stabilitate? Va trebui să nu comitem greşeli. În primul rând, va trebui să fim deştepţi dacă vrem să câştigăm împotriva echipelor mari. În 2018, în semifinalele Cupei Mondiale, Franţa a fost mai deşteaptă ca noi”, a conchis Leekens.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *