F1 anunță șase locuri de desfășurare a curselor sprint pentru 2025
|

F1 anunță șase locuri de desfășurare a curselor sprint pentru 2025

Formula 1 a anunțat joi cele șase mari premii care vor găzdui evenimente în format sprint în 2025. Cursele, care includ o cursă mai scurtă sâmbăta înainte de evenimentul principal de duminică, încep cu al doilea mare premiu al sezonului din China, pe 21-23 martie, potrivit mediafax.

Celelalte sunt Miami, 2-4 mai, Belgia, 25-27 iulie, Marele Premiu al SUA de la Austin, 17-19 octombrie, Brazilia, 7-9 noiembrie și penultima cursă din Qatar, 28-30 noiembrie. China, Miami, Austin, Brazilia și Qatar sunt, de asemenea, curse de sprint în programul din acest an. Belgia a găzduit anterior un sprint în 2023. Sezonul F1 2025 începe în Australia în perioada 14-16 martie.

F1 a publicat, de asemenea, date care demonstrează că audiențele sunt mai mari pentru evenimentele sprint decât pentru marile premii în formatul standard, care prevede două sesiuni de antrenamente vineri, urmate de una sâmbătă înainte de calificări și apoi de cursă. Potrivit unei declarații citate de BBC Sport, cifrele de audiență în direct pentru sprintul din calificări și sprintul din China din acest an au fost cu 40% mai mari pe primele 15 piețe ale F1 comparativ cu sesiunile de antrenamente medii pentru cele două curse de deschidere din Bahrain și Arabia Saudită.
Președintele F1, Stefano Domenicali, a declarat: „Sprintul a fost un mare succes pentru Formula 1, aducând tuturor fanilor noștri mai multă acțiune și curse pe pistă. „Vedem dovada acestui lucru în datele noastre de audiență, prezența fanilor vineri și din partea promotorilor și partenerilor”. În sezonul următor, F1 va marca cea de-a 75-a aniversare a fondării campionatului mondial, iar Domenicali a declarat că sprintul a fost „un exemplu excelent de aducere a unor elemente noi în sportul nostru, într-un mod care respectă competiția”. Anul viitor nu vor exista modificări la noul format de sprint care a fost introdus în acest sezon. Șefii F1 au discutat la începutul acestui an despre efectuarea unor modificări suplimentare ale formatului. Aceste discuții vor fi revizuite la o dată ulterioară, dar nu există nicio indicație privind calendarul sau modificările specifice care ar putea fi luate în considerare. Noul format din acest an a separat sprintul de marele premiu principal. Au existat mai multe formate diferite înainte de acest sezon, dar toate amestecau într-un fel sau altul sprintul și Marele Premiu – fie prin faptul că sprintul stabilea grila pentru cursa principală, fie prin faptul că sprintul avea loc între calificările pentru Marele Premiu și cursa propriu-zisă. Conform ultimului format introdus în 2024, o sesiune de calificări care stabilește grila pentru sprint are loc vineri după-amiază, urmată de sprint, primul eveniment de pe circuit pentru F1, sâmbătă. Sesiunea de calificări pentru marele premiu principal are loc mai târziu sâmbătă, înainte de marele premiu de duminică.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *