Finlandezul Kalle Rovanpera domină Raliul Kenyei
|

Finlandezul Kalle Rovanpera domină Raliul Kenyei

Pilotul finlandez Kalle Rovanpera (Toyota) domină Raliul Kenyei, a treia etapă a Campionatului Mondial (WRC), încheind ziua de sâmbătă cu un avans important faţă de rivalii săi, potrivit Agerpres.
Câştigător al titlului mondial în ultimele două sezoane, Rovanpera a optat în acest an pentru un program parţial, participând la doar câteva etape din calendarul WRC. El nu a concurat în Raliul Monte Carlo, prima etapă a sezonului, iar apoi a fost constrâns să abandoneze în Suedia. Finlandezul are un avans de 2 min 17 sec faţă de japonezul Takamoto Tatsuta, colegul său de la Toyota, în timp ce pe poziţia a treia, la 2 min 52 sec, se află francezul Adrien Fourmaux (M-Sport/Ford). Belgianul Thierry Neuville (Hyundai), liderul actualei ediţii a Campionatului Mondial, se află pe poziţia a cincea, la 11 min 07 sec de Rovanpera, după ce s-a confruntat cu probleme la maşina sa în cursul zilei de sâmbătă.

Concurenţii urmează să dispute duminică încă şase probe speciale, ultima dintre acestea, Power Stage, aducând puncte suplimentar în campionat celor mai rapizi cinci piloţi.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *