FOTO Stadionul ‘LEGO’ prinde contur
|

FOTO Stadionul ‘LEGO’ prinde contur

Construirea noului stadion al Timișoarei, Arena Eroii Timișoarei, prinde contur cu rapiditate. Cu o capacitate de 10.101 locuri, stadionul „LEGO” va găzdui meciuri de fotbal și concerte.

În prezent, lucrările de construcție sunt în plină desfășurare, cu fundațiile pentru peluze și tribune deja turnate. La Peluza 2 Est, fundația este completă și se efectuează lucrările de umplere. Peluza Vest se află în etapa de turnare a fundației, în timp ce la Tribuna 1 a început procesul de turnare. La Tribuna 2 se desfășoară lucrări de excavare și stabilizare a terenului prin realizarea coloanelor de piatră. Stadionul, situat în zona Calea Buziașului, va fi de categoria 4, conform cerințelor UEFA și IFAB, fiind echipat cu toate dotările ultramoderne necesare: vestiare, birouri, cabinet medical, punct de poliție, puncte de prim-ajutor, spații pentru testare antidoping, și o zonă de încălzire. Locuitorii Timișoarei se vor bucura, de asemenea, de numeroase zone verzi, echipamente de joacă pentru copii, mobilier urban și un iluminat exterior modern.

„După 60 de ani de așteptare, Timișoara merită un stadion nou, dar mai ales merită o investiție strategică care să o pună și pe harta UEFA”, transmite Primăria Timișoara. Costul total al proiectului este de 100 de milioane de lei, o sumă considerabilă suportată exclusiv din bugetul local. „Aceasta înseamnă că toți am pus mână de la mână pentru construcția lui”, a adăugat Primăria.
Și stadionul D„an Păltinișanu” va fi reconstruit În Timișoara se va construi și un stadion mai mare, pe locul actualei arene „Dan Păltinișanu”. Consiliul Judeţean Timiş este titularul proiectului privind construirea unui stadion cu capacitatea de 30.000 locuri, în str. Ştefan Covaci, nr. 1, din Municipiul Timişoara, pe amplasamentul vechiului stadion Dan Păltinişanu, închis în urmă cu doi ani pentru competiţii şi folosit în prezent doar ca bază de antrenament, pentru fotbal. Proiectul, pentru care APM Timiş a emis Decizia etapei de încadrare, în cadrul procedurii privind emiterea Acordului de mediu, propune demolarea stadionului existent şi construirea unuia nou, care va corespunde cerinţelor de acreditare UEFA. Arena va putea găzdui meciuri de nivel naţional (Liga 1), cu spectatori şi internaţional (meciuri amicale, de calificare, precum şi competitii europene până la nivelul semifinalelor). Capacitatea stadionului va fi de 30.000 locuri pe scaune, cu tribune în totalitate acoperite, iar în cazul concertelor, capacitatea este estimată la 40.000 de spectatori. Şi în acest caz, atât pentru demolare, cât şi pentru finanţarea lucrărilor sunt necesare două Hotărâri de Guvern.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *