Francezul Eric Poujade, vicecampion olimpic la Sydney, a decedat la 51 de ani
|

Francezul Eric Poujade, vicecampion olimpic la Sydney, a decedat la 51 de ani

Fostul gimnast francez Eric Poujade, vicecampion olimpic în anul 2000, la Sydney, unde a fost învins în finala de la cal cu mânere de românul Marius Urzică, a încetat din viaţă la vârsta de 51 ani, informează L’Equipe, potrivit Agerpres.

Cauza “decesului brutal” al sportivului nu a fost dezvăluită, precizează cotidianul francez. Dublu campion european în 1998, la Sankt Petersburg, la cal cu mânere şi pe echipe, Eric Poujade a atins apogeul la Jocurile Olimpice de la Sydney, unde a intrat în posesia medaliei de argint, fiind devansat de Marius Urzică, medaliat cu aur în concursul desfăşurat pe 25 septembrie 2000. La momentul respectiv, Eric Poujade cucerea a treia medalie olimpică din istoria gimnasticii artistice franceze, după cele obţinute de Henri Boerio (bronz la bară fixă, în 1976, la Montreal) şi Philippe Vatoune (bronz la sol, în 1984, la Los Angeles).

La patru ani după argintul de la Sydney, Eric Poujade a căzut în finala de la cal cu mânere la Jocurile Olimpice de la Atlanta (1996), clasându-se pe locul şapte, în timp ce Marius Urzică a ocupat treapta a doua a podiumului, după Li Donghua (Elveţia).

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *