Gloria Bistrița a pierdut finala European League la handbal feminin
|

Gloria Bistrița a pierdut finala European League la handbal feminin

Echipa de handbal feminin Gloria Bistriţa a fost învinsă duminică, la Graz, de formaţia norvegiană Storhamar Handball Elite, scor 29-27 (14-15), în finala European League. Dunărea Brăila a pierdut finala mică după aruncări de la 7 metri, transmite news.ro.

În uralele a sute de fani ai ambelor echipe româneşti prezente la Turneul F4, principalele marcatoare ale finalei au fost De Araujo 6 goluri, Laslo 6, Seraficeanu 5, pentru Gloria, respectiv Obaidli 9, Venn 8, Toft 6, pentru Storhamar. Eşecul din finala European League a fost primul din întreg sezonul continental pentru Gloria Bistriţa. Echipa lui Florentin Pera a pierdut două titulare în prima repriză pentru faulturi dure, ambele primind cartonaş roşu direct – extrema Nina Bulatovic şi interul Gnonsiane Niombla. În schimb, la cel mai dur fault al partidei (Laslo lovită în faţă de o adversară înaintea pauzei) arbitrele din Turcia Unlu/Simsek nu au dictat nici măcar eliminare de 2 minute, în pofida protestelor stafului Gloriei.

Medalia de bronz a revenit echipei franceze Neptunes Nantes, care a dispus în finala mică de Dunărea Brăila, scor 39-38 (18-14, 33-33, 38-38). A fost nevoie de 12 aruncări de la 7 metri pentru desemnarea câştigătoarei. În semifinale, Gloria Bistriţa s-a impus categoric în duelul românesc cu Dunărea Brăila, cu scorul de 37-26 (20-14), iar în cea de-a doua Neptunes Nantes a fost învinsă de Storhamar Handball Elite, cu 28-27 (12-16).
În sferturi, Gloria a eliminat Mosonmagyarovari KC (32-30, 27-25), în timp ce Dunărea Brăila a trecut de Podravka (32-26, 26-25). De remarcat faptul că Dunărea Brăila a fost singura din cele patru semifinaliste care a început sezonul European League din primul tur preliminar. În 2023, European League a fost câştigată de Ikast Handbold, care a evoluat în acest sezon în Liga Campionilor. În urmă cu 6 ani, SCM Craiova cucerea şi ea trofeul competiţiei, care se numea atunci Cupa EHF.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *