Liechtenstein a câștigat respectul României, declară selecționerul Funfstuck
|

Liechtenstein a câștigat respectul României, declară selecționerul Funfstuck

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a Liechtensteinului, Konrad Funfstuck, a declarat, vineri seara, într-o conferinţă de presă, că formaţia sa este una preponderent formată din amatori care şi-a câştigat respectul în faţa României în meciul amical încheiat la egalitate, 0-0, pe Stadionul Steaua din Bucureşti, informează AGERPRES.

“Cred că echipa azi a urmat foarte bine indicaţiile mele. Trebuie să avem în vedere faptul că valoarea echipei naţionale a României este de câteva milioane de euro, în timp ce noi suntem o echipă preponderent de amatori, cu doar trei jucători care îşi câştigă banii din fotbal. Consider că în meciul de azi ne-am câştigat respectul şi recunoaşterea prin jocul prestat. Ne-am apărat foarte bine. România e o echipă puternică, iar pe final cred că a avut şi ceva ghinion. Însă egalul acesta este pentru noi unul muncit, obţinut prin angajament şi orgoliu. Noi suntem mândri de rezultatul obţinut la Bucureşti. Urez succes României la EURO şi să facă o figură frumoasă acolo”, a menţionat selecţionerul. Întrebat dacă România a arătat ca o echipă calificată la EURO 2024, Funfstuck a răspuns “Amicalele de dinaintea plecării la un turneu final sunt în general dificile. Ştiu că toată lumea se aşteaptă ca un meci cu Liechtenstein să se încheie cu foarte multe goluri. Dar acest joc de azi nu are nimic de-a face cu meciurile de la EURO. Acolo întâlneşti alţi adversari, care vor evolua altfel, mai deschis, iar cu sprijinul suporterilor am încredere că România poate face o surpriză la EURO. Să nu uităm că România a terminat calificările neînvinsă şi a învins Elveţia, deci există o mare calitate în echipă”. Naţionala de fotbal a României a terminat la egalitate cu selecţionata Liechtensteinului, 0-0, vineri seara, pe Stadionul Steaua din Bucureşti, în ultimul test al tricolorilor înaintea EURO 2024.

România va debuta la EURO 2024 pe 17 iunie, împotriva Ucrainei, la Munchen, iar apoi va mai înfrunta în Grupa E selecţionatele Belgiei, pe 22 iunie la Koln, şi Slovaciei, pe 26 iunie la Frankfurt.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *