Luis de la Fuente, primul antrenor care câștigă Euro la trei categorii de vârstă diferite
|

Luis de la Fuente, primul antrenor care câștigă Euro la trei categorii de vârstă diferite

Luis de la Fuente a intrat în istoria fotbalului spaniol și mondial devenind primul antrenor care câștigă Campionatul European la trei categorii de vârstă diferite – U19 în 2015, U21 în 2019 și anul acesta cu echipa națională de seniori, la Euro 2024.

Doi jucători care au făcut parte din călătoria lui La Fuente la toate cele trei nivele, câștigând la rândul lor cele trei trofee, sunt portarul Unai Simón și mijlocașul Mikel Merino. Succesul lui Fuente la nivelurile de tineret i-a deschis calea pentru numirea ca antrenor al echipei naționale de seniori în 2022. Sub îndrumarea sa, Spania a navigat printr-o campanie dificilă la Euro 2024, învingând adversari duri precum Italia, Germania, Franța și Anglia, patru campioane mondiale, pentru a câștiga finala. În meciul pentru titlu, Spania a ieșit învingătoare cu scorul de 2-1 în fața Angliei, consacrându-l pe Fuente drept erou național

Performanța lui Fuente de a câștiga Euro la trei categorii de vârstă diferite este o realizare remarcabilă care îi consolidează statutul de unul dintre cei mai realizați antrenori din istoria fotbalului spaniol. În 2015, acest câștiga cu Spania Under 19 campionatul european din Grecia, în finala cu Rusia, câștigată cu 2-0, datorită golurilor lui Mayoral și Nahuel.
În 2019, cu același La Fuente a timonă, Spania devenea campioană europeană la ediția din Italia, cea în care și tricolorii mici ai României câștigau o grupă cu Anglia, Franța și Croația și părăseau competiția învinși de Germania. Atunci, Spania s-a impus cu 2-1 în fața Germaniei, la Udine.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *