Lupta cu ucraineanul Oleksandr Usik, un bonus pentru mine, spune britanicul Tyson Fury
|

Lupta cu ucraineanul Oleksandr Usik, un bonus pentru mine, spune britanicul Tyson Fury

Lupta dintre Tyson Fury şi Oleksandr Usik pentru unificarea centurilor mondiale la categoria grea, sâmbătă, la Riad, reprezintă “un bonus” pentru mine, a declarat luni pugilistul britanic, care spune că “nu mai are nimic de demonstrat”, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Lupta a fost programată iniţial pentru 17 februarie la Riad, dar a trebuit să fie amânată din cauza unei răni la ochi suferită de Tyson Fury. Acesta deţine titlul mondial al “greilor” în versiunea WBC, în timp ce Usik are centurile în versiunile WBA, IBF şi WBO. Ultimul pugilist care a unit titlurile mondiale la categoria grea a fost britanicul Lennox Lewis, în 2000. “Aş putea să spun: O, Doamne, sunt nespus de bucuros, este incredibil, este ceva la care am visat mereu”, a afirmat Fury la postul tv Sky. “Dar nu, nu este cazul, acesta nu a fost niciodată scopul meu. Visul meu a fost să fiu cu soţia mea, să am copii, să fiu un tată bun. Acesta a fost întotdeauna visul meu. Ce-mi mai lipseşte? Am milioane de dolari în bancă, am o soţie minunată, copii, câini, maşini drăguţe, bijuterii, haine… Primesc laude, lumea mă cunoaşte, inspir tineri. Scopul meu a fost să fiu campion mondial neînvins la categoria grea şi să-l bat pe Vladimir Kliciko. Orice altceva este un bonus. După ce l-am învins pe Kliciko în 2015, nici nu am mai vrut să boxez”, a adăugat britanicul. Câştigătorul luptei de sâmbătă va fi primul care va deţine titlul de campion mondial la patru versiuni diferite (Lennox Lewis a avut doar trei).

Luna trecută, Tyson Fury declara că se simte foarte încrezător că va câştiga lupta cu ucraineanul Oleksandr Usik. ”Nu este ceva personal, este strict o afacere pentru ambii luptători. E o miză mare, dar nu îl urăsc, el nu mă urăşte. Eu îl respect ca om, ca boxer. Oricine trebuie să respecte realizările omului. Luptător bun – voi avea o provocare dură în faţa mea. Dar sunt foarte încrezător în abilităţile mele şi sunt foarte încrezător că îl voi bate pe tip”, a spus atunci Fury, 35 ani, cu prilejul unei conferinţe de presă pentru promovarea meciului din 18 mai. ”Când cei de la cruiser (grea-uşoară) fac pasul printre băieţii mari, de obicei ei primesc ce îşi doreau. Îi poţi bate pe unii de mărime medie, dar nu-i poţi bate pe cei mari, pentru că la categoria grea mărimea chiar contează. Avem categorii de greutate pentru un motiv şi el va afla asta atunci când va lupta cu mine pe 18 mai. Este timpul meu, destinul meu, era mea şi generaţia mea. Este un fapt”, arăta campionul britanic cu 34 victorii (24 prin KO) şi un egal în palmares.
Ultimul pugilist de la categoria grea care a unificat titlurile mondiale din lumea boxului profesionist a fost britanicul Lennox Lewis. Acesta a cucerit centurile WBC, WBA şi IBF după ce a terminat la egalitate cu challengerul, americanul Evander Holyfield, în 1999. În meciul revanşă din acelaşi an, Lewis a primit victoria la puncte ”Sunt într-o formă fantastică. Am avut un cantonament fantastic şi am o echipă bună în jurul meu, totul merge conform planului. Muncesc foarte mult, de data asta îl am pe tatăl meu (John Fury) în tabăra mea, aşa că am arma mea secretă”, menţiona Fury. Usik, 36 ani, neînvins în 21 de meciuri, l-a învins anul trecut pe britanicul Daniel Dubois prin KO la Wroclaw. În 2023, Fury a avut un singur meci, cu starul camerunez al artelor marţiale mixte Francis Ngannou, obţinând o victorie prin decizia partajată. ”Dacă nu pot să-l bat pe Usik, este clar că nu sunt bun. Ăsta este titlul vostru. Tyson Fury nu poate să-l bată pe Usik, Tyson nu este bun, punct final. Dar dacă îl bat, înving un alt bărbat, grozav, fantastic – să vină următorul”, a mai spus Fury.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *