Luptătorii ruşi refuză în unanimitate să participe la Jocurile Olimpice
|

Luptătorii ruşi refuză în unanimitate să participe la Jocurile Olimpice

Federaţia Rusă de Lupte a anunţat sâmbătă că luptătorii care primiseră dreptul de a participa la Jocurile Olimpice de la Paris au refuzat în unanimitate să meargă la competiţia din capitala Franţei, potrivit news.ro

„Nu acceptăm principiul non-sportiv al selecţiei pe care Comitetul Olimpic Internaţional (CIO) s-a bazat în stabilirea listei sale de sportivi autorizaţi şi al cărui obiectiv este să submineze unitatea echipei noastre. Luptătorii ruşi au putut obţine 16 calificări olimpice din 18 posibile în condiţiile ameninţărilor cu sancţiuni şi restricţii nefondate. Lumea unificată a luptelor şi-a pierdut ultima şansă de a vedea o competiţie între cei mai puternici, la Jocurile Olimpice”, a explicat Federaţia Rusă de lupte într-un comunicat de presă. Mihail Mamiaşvili, preşedintele Federaţiei Ruse de Lupte, a făcut şi el o declaraţie pentru Agenţia de presă TASS: „Acestea nu sunt Jocurile Olimpice, sunt o parodie a competiţiei. O dictatură nejustificată a CIO a făcut ca această organizaţie să înceapă să definească componenţa selecţiilor. E deja prea mult”, a spus Mamiaşvili. La începutul lunii decembrie, Comitetul Olimpic Internaţional a autorizat sportivii ruşi să participe la Jocurile de la Paris, cu condiţia ca aceştia să concureze sub un steag neutru, excluzând probele pe echipe, să nu fi susţinut activ ofensiva rusă în Ucraina şi să fi reuşit să obţină calificarea. Privaţi de steagul şi imnul lor, mulţi sportivi ruşi au ales deja să renunţe, denunţând criterii „discriminatorii”.

Federaţia Rusă de Lupte a anunţat că s-a opus alegerii de către CIO a luptătorilor pe care să fie invitaţi motivul fiind acela că luptătorii ruşi s-au calificat pentru 16 locuri la Jocurile Olimpice de la Paris, nu pentru 10 – aşa cum a stabilit CIO, iar şase dintre cei invitaţi sunt „departe de statutul de lideri ai echipei noastre”. Federaţia a enumerat numele celor mai buni luptători ruşi care nu au primit invitaţii şi a spus că evenimentul olimpic va fi acum devalorizat.Din lista luptătorilor ruşi excluşi se numără cei mai de succes sportivi, printre ei aflându-se dublul campion olimpic Abdulrashid Sadulaev şi dublul campion mondial Zaur Uguev.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *