Marta Kostyuk învinge a treia favorită la rând și e în finala de la Stuttgart, alături de Rybakina
|

Marta Kostyuk învinge a treia favorită la rând și e în finala de la Stuttgart, alături de Rybakina

În a doua semifinală a zilei de sâmbătă la Stuttgart, ucraineanca Marta Kostyuk, locul 27 mondial, a câștigat în fața campioanei în exercițiu de la Wimbledon, Marketa Vondrousova. Kostyuk este prima ucraineancă care ajunge în finala de la Stuttgart, depășind semifinala Elinei Svitolina, din 2021.

  Înainte de această săptămână, Kostyuk învinsese patru jucătoare din Top 10 în cariera sa, dar niciodată în meciuri consecutive. La Stuttgart, ea a învins trei la rând, iar surpriza împotriva Vondrousovei a urmat victoriilor greu de obținut în fața lui Zheng Qinwen, favorită 5, și Coco Gauff, cap de serie numărul 3, potrivit Mediafax. Kostyuk a trebuit să salveze mingi de meci împotriva lui Zheng în turul al doilea, iar în setul al treilea a avut nevoie de un tiebreak și de opt mingi de meci înainte de a o elimina pe Gauff. După aceste succese, victoria din semifinală împotriva Vondrousovei, în care a transformat patru din cele șapte mingi de break, a părut relativ ușoară.

Ucraineanca a condus cu 5-1 și a avut trei mingi de set în primul act. Vondrousova a reușit să revină și să ducă setul la tiebreak. Ucraineanca a dominat și la 6-2 a avut patru mingi de set, dintre care a valorificat-o pe prima. Kostyuk nu și-a cedat niciodată serviciul în setul al doilea, reușind o nouă surpriză, câștigând meciul cu 7-6 (2), 6-2.

Ucraineanca se află acum în a treia finală a carierei și a doua din acest an, după ce luna trecută, la San Diego, a terminat pe locul doi în fața lui Katie Boulter, iar anul trecut, la Austin, a câștigat primul său titlu. În finală, Kostyuk a o va întâlni duminică pe Elena Rybakina, care a trecut în cealaltă semifinală de lidera mondială Iga Swiatek.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *