Mauricio Pochettino se desparte de Chelsea
|

Mauricio Pochettino se desparte de Chelsea

Antrenorul argentinian Mauricio Pochettino nu mai este de marți managerul lui echipei engleze de fotbal Chelsea. Londonezi s-au despărțit de Pochettino după un sezon la conducerea echipei. Argentinianul s-a alăturat echipei în iulie 2023, și a terminat sezonul pe locul șase în Premier League, potrivit Mediafax

Clubul din vestul Londrei a declarat că mutarea a fost realizată de comun acord. Pochetino mai avea un an din contractul său de doi ani. Decizia vine după ce Chelsea și-a asigurat un loc în Europa cu un loc șase în Premier League, cu o victorie în ultima etapă, duminică, în fața lui Bournemouth. Dacă va fi vorba de un loc în Europa League sau în Europa Conference League depinde de rezultatul finalei Cupei Angliei de sâmbătă dintre Manchester City și Manchester United.

Pochettino a avut parte de un început dificil în cariera sa la Chelsea, care a fost afectată de accidentări – inclusiv a căpitanului clubului Reece James și a vicecapitanului Ben Chilwell. Dar o ultimă victorie – cu un total de cinci succese în ultimele cinci meciuri de campionat – a asigurat un loc european pentru sezonul următor.
Reacția clubului Directorii sportivi Laurence Stewart și Paul Winstanley au declarat: „În numele tuturor celor de la Chelsea, am dori să ne exprimăm recunoștința față de Mauricio pentru serviciile sale în acest sezon. „El va fi binevenit oricând înapoi pe Stamford Bridge și îi dorim toate cele bune în viitoarea sa carieră de antrenor”. Pochettino a declarat, citat de Sky News: „Mulțumesc grupului de proprietari și directorilor sportivi de la Chelsea pentru oportunitatea de a face parte din istoria acestui club de fotbal. „Clubul este acum bine poziționat pentru a continua să avanseze în Premier League și în Europa în anii următori”. Clubul a declarat că nu va face alte declarații până când nu va fi numit un nou manager – a șaptea numire permanentă în cinci ani. În ultimele săptămâni, Pochettino a lăsat să se înțeleagă că ar putea părăsi clubul, spunând în conferințele de presă că „nu ar fi sfârșitul lumii” dacă ar pleca.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *