Naţionala feminină de volei a României, la doar câțiva pași de Final Four în Golden League 2024
|

Naţionala feminină de volei a României, la doar câțiva pași de Final Four în Golden League 2024

Naţionala feminină de volei a României se află la doar câțiva pași de Final Four în Golden League 2024. Tricolorele au înregistrat până acum trei victorii, potrivit mediafax.

Tricolorele, conduse de selecționerul Guillermo Naranjo Hernandez, au înregistrat până acum trei victorii de 3-0 – cu Austria, Azerbaidjan și Suedia – și au pierdut un singur meci, 1-3 cu Cehia. Ultimele meciuri din faza preliminară a competiţiei vor avea loc pe 1 iunie cu Croaţia şi pe 2 iunie cu Spania, ambele la Gijon. Aflată pe locul 4 în clasament, România poate rămâne în careul de ași, mergând astfel la turneul final din Cehia, de la Ostrava (15-16 iunie).

Anul 2024 a adus modificări semnificative pentru Golden League, competiția internațională pe echipe la care participă și România. Ca și la masculin, și la feminin s-a schimbat formatul întrecerii, care a devenit mult mai interesantă, susține Agenția Națională pentru Sport. Fetele au programate în luna august și trei meciuri din preliminariile Campionatului European 2026, restul de trei din calificări urmând să le dispute în 2025.
Programul naționalei feminine a României: 1 iunie: România – Croația (în Spania)2 iunie: România – Spania (în Spania).

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *