Niciun oraș din Belgia nu vrea să găzduiască meciul cu Israel din Liga Națiunilor
|

Niciun oraș din Belgia nu vrea să găzduiască meciul cu Israel din Liga Națiunilor

Meciul din Liga Naţiunilor dintre Belgia şi Israel, din 6 septembrie va avea loc probabil în afara Belgiei, niciun oraş avut în vedere de federaţia naţională nefiind dispus să îl găzduiască, relatează L’Equipe și news.ro.

În timp ce Israelul îşi joacă meciurile “acasă” în Ungaria începând din 7 octombrie 2023, meciul “în deplasare” pe care israelienii îl vor juca împotriva Belgiei în Liga A, la 6 septembrie, se va disputa probabil în afara Belgiei. Potrivit HLN, niciun oraş (Bruxelles, Liège, Leuven, Antwerp sau Bruges) nu doreşte să găzduiască meciul, invocând măsurile de securitate excesive necesare pentru primirea Israelului şi apropierea alegerilor municipale şi provinciale din ţară. Între preocupări de securitate și rațiuni politice anti-Israel Situația precară din Gaza și rolul Israelului în aceasta sunt cauza impasului. De exemplu, Benoit Hellings, consilier municipal pentru sport din Bruxelles, a declarat deja că “având în vedere situația dramatică din Gaza și șocul geopolitic pe care l-a provocat”, meciul nu se va juca în orașul Bruxelles, deoarece siguranța vizitatorilor, jucătorilor, cetățenilor și serviciilor de securitate nu poate fi garantată. El spune că meciul implică un “risc disproporționat”, “chiar și în spatele ușilor închise”.

Chiar înainte de alegerile municipale, sensibilitatea politică pare să fie un motiv cel puțin la fel de important ca siguranța pentru neorganizarea competiției. În ciuda mai multor încercări ale federației de fotbal de a ajunge la un acord cu un oraș belgian, „Diavolii Roșii” vor trebui aproape sigur să joace meciul de acasă în străinătate. KBVB a discutat acest lucru cu UEFA în această săptămână. Federația Europeană de Fotbal înțelege sensibilitățile și a discutat mai multe locații alternative de joc. Arena Pancho din Ungaria este o opțiune. Acest stadion se află literalmente în curtea din spate a premierului pro-israelian Victor Orban.
Desfășurarea unui meci acasă în străinătate va fi în orice caz o mare dezamăgire pentru federația belgiană de fotbal, care a suferit o pierdere de aproape 12 milioane de euro anul trecut și care va avea dificultăți în a atinge pragul de rentabilitate nici în acest an.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *