Noua sală de scrimă e ‘cel mai mare vis şi cea mai preţioasă medalie’
|

Noua sală de scrimă e ‘cel mai mare vis şi cea mai preţioasă medalie’

Fosta scrimeră Ana-Maria Brânză, campioană olimpică şi dublă campioană mondială la spadă, a declarat la inaugurarea unei noi săli de scrimă, în incinta Şcolii Gimnaziale 195 Hamburg din Sectorul 3 al Capitalei, că i s-a împlinit unul dintre cele mai mari visuri, conform Agerpres.

”Este cel mai mare vis, cel mai mare vis şi cea mai preţioasă medalie. Cât eram sportivă, eram tot timpul întrebată care e cea mai importantă medalie şi răspundem întotdeauna următoarea. Uite că de fapt, aici trebuia să ajungem şi asta este cu adevărat cea mai frumoasă medalie. Cel mai important trofeu şi moştenirea pe care vrem să o ducem mai departe, vrem să o dăm copiilor. Să ştiţi că mie încă nu-mi vine să cred. Am venit aici când era şantier, am venit aici când nu erau planşele şi aşa mai departe. Am văzut toate aceste etape, picturile murale din spate (care o reprezintă – n.r.) nu le-am văzut, le-am văzut astăzi şi încă îmi tremură genunchii. Mă simt ca după o medalie realmente, când cobor de pe podium şi toată lumea te întreabă ce ai simţit când se cânta imnul? Nu ştii ce simţi, e greu să pui în cuvinte toată această emoţie, tot ce se întâmplă astăzi aici”, a declarat Ana-Maria Brânză la inaugurarea sălii. Sala este construită la etajul patru al unei clădiri care include la celelalte etaje un bazin de înot şi două săli de handbal şi alte sporturi de echipă. Este prima sală de scrimă construită în România în ultimii 40 de ani. ”Federaţia Română de de Scrimă se va ocupa printr-un protocol de colaborare cu Şcoala 195. Să nu uităm că aici sunt peste 2.000 de elevi. Nu ştiu dacă toţi vor dori să vină la scrimă, dar noi aşteptăm cât mai mulţi dintre dintre ei, iar eu chiar dacă nu voi antrena, pentru că ştiu că urmează să primesc aceste întrebări, nu, nu voi antrena sau încă nu… Însă îmi doresc să exploatăm la maximum această sală şi, pe lângă partea de de antrenament, să organizăm tot felul de evenimente şi de workshopuri pentru cei mici şi, de ce nu, şi pentru părinţii lor. Până la urmă este vorba de educaţie prin sport şi asta ne dorim cu toţii să facem”, a adăugat Ana-Maria Brânză.

Sală echipată pentru competiții internaționale Secretarul general al Federaţiei Române de Scrimă, Roxana Scarlat, a spus că nou sală este prevăzută cu 12 piste, şase de competiţie şi şase de antrenament: ”Pistele sunt toate dotate cu tabele electronice şi sala poate găzdui cu siguranţă şi competiţii de scrimă, inclusiv campionate naţionale, există toate facilităţile. O asemenea pistă de competiţie, dotată complet, în funcţie şi de producător, porneşte de la 5.000 de euro. Avem şi o tribună de aproximativ 50 de locuri care însă poate fi dotată cu încă un rând de locuri. Această sală este foarte generoasă, luminoasă, modernă. Urmează să stabilim un protocol, inclusiv cu şcoala, în care să stabilim programul de antrenamente şi accesul copiilor la cursurile de scrimă”.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *