O legendă din NBA a încetat din viață
|

O legendă din NBA a încetat din viață

Alvin Attles, o legendă a echipei americane de baschet Golden State Warriors şi component al “Hall of Fame”-ului NBA (Galeria Gloriilor), a încetat din viaţă miercuri, la vârsta de 87 de ani, a anunţat clubul la care a activat timp de 11 sezoane începând din 1960, informează EFE.

În ultimul din cele 11 sezoane ale sale, 1970-1971, Attles şi-a asumat rolul de jucător şi antrenor al echipei, funcţie în care a rămas până în 1983, cucerind şi un inel de campion al ligii profesioniste nord-americane de baschet în 1975. Numărul purtat de Alvin, 16, este afişat în sala Chase Center din San Francisco (California). “Alvin lasă o moştenire profundă legată de lumea baschetului şi de comunitatea din San Francisco, dar mai ales pentru calităţile sale umane. Transmitem condoleanţele noastre familiei şi tuturor celor care l-au cunoscut”, se arată în comunicatul lui Warriors.

Alvin Attles a fost selecţionat de Golden State Warriors la draftul din 1960. În afara celor 13 sezoane ca antrenor, el a avut numeroase alte responsabilităţi la clubul său până în ziua decesului.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *