Olympique Lyon a activat clauza de cumpărare a mijlocaşului belgian Mangala
|

Olympique Lyon a activat clauza de cumpărare a mijlocaşului belgian Mangala

Clubul francez de fotbal Olympique Lyon a anunţat că a activat clauza de cumpărare a mijlocaşului belgian Orel Mangala, sosit în iarnă sub formă de împrumut de la Nottingham Forest, şi care a semnat un contract pe patru ani, până în 2028, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Indemnizaţia de transfer se ridică la 23,4 milioane de euro, la care se adaugă suma iniţială de împrumut de 11,4 milioane de euro, astfel că totalul ajunge la 34,8 milioane de euro, ceea ce îl face cel mai scump jucător din istoria lui Lyon. Nottingham Forest păstrează 10% dintr-un viitor transfer. Mangala, 26 ani, nu a fost un jucător de bază în sezonul trecut, în care a disputat 12 meciuri şi a marcat două goluri pentru Lyon, clasată pe locul şase în clasamentul din Ligue 1.

La meciul din optimile EURO 2024, în care Belgia a fost eliminată de Franţa, Mangala a fost introdus din postura de rezervă în naţionala ”diavolilor roşii”. Pe 30 iunie, Lyon a activat opţiunea de cumpărare a atacantului algerian Said Benrahma pentru 14,4 milioane de euro, împrumutat în iarnă de la West Ham pentru alte şase milioane de euro.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *