Părinţii lui Kobe Bryant scot la licitaţie o replică a unui inel de campion
|

Părinţii lui Kobe Bryant scot la licitaţie o replică a unui inel de campion

Părinţii fostului star al echipei Los Angeles Lakers, Kobe Bryant, au stârnit o polemică după ce au decis să scoată la licitaţie o replică a primului său inel de campion al ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA), relatează cotidianul L’Equipe, potrivit Agerpres.
“Lakers”, “World Champions”, “Bryant” sunt cuvintele gravate pe inelul încrustat cu 40 de diamante. Kobe Bryant a oferit tatălui său, Joe, în anul 2000 această replică a primului său inel de campion al NBA cu LA Lakers. Acest inel se află în prezent pe site-ul de licitaţii Goldin din Los Angeles, unde tot ce ţine de fostul idol, decedat pe 26 ianuarie 2020 într-un accident de elicopter, rămâne un subiect sensibil, iar alegerea părinţilor săi, Joe şi Pam, a readus în amintirile fanilor relaţiile, uneori tensionate, din interiorul familiei Bryant. Când LA Lakers l-a selecţionat pe tânărul Bryant, pe atunci de 17 ani, în 1996, părinţii şi cele două surori ale sale l-au însoţit la Los Angeles. Dar ulterior, când Bryant s-a îndrăgostit de o elevă de liceu, Vanessa Laine, lucrurile s-au deteriorat în interiorul familiei.

“Aş fi preferat să mai aştepte”, a spus tatăl său, în timp ce Bryant sugera că părinţii săi ar fi dorit să aibă o prietenă de culoare în loc de o tânără de origini sud-americane. Ei nu au participat la căsătoria fiului lor din 2001 şi nu au asistat nici la finala NBA, câteva săptămâni mai târziu. Dar absenţa părinţilor a fost imortalizată într-o fotografie, în care Bryant apărea cu un chip trist alături de Trofeul Larry O’Brien.

Kobe Bryant a ajuns ulterior chiar şi în faţa justiţiei într-un proces cu părinţii săi, pentru mai multe obiecte scoase la licitaţie fără acordul său, printre care şi inelul din 2000, ajungând în cele din urmă la un acord pentru a vinde câteva obiecte, dar cu condiţia de a-şi cere scuze public. Tragica sa moarte a apropiat-o pe Vanessa de părinţii lui Kobe Bryant, cei trei participând la includerea fostului mare jucător în Hall of Fame (Galeria Gloriilor) în 2001. Pam şi Joe Bryant au decis din nou să scoată la licitaţie inelul lăsat de fiul lor, iar doritorii vor avea ocazia de a intra în posesia lui sâmbătă, 30 martie, la o licitaţie la care preţul de pornire ar putea depăşi 140.000 de dolari. Selecţionat de 18 ori pentru All-Star Game, Kobe Bryant şi-a pierdut viaţa la 41 de ani, alături de fiica sa Gianna (13 ani) şi de alte şapte persoane, într-un accident de elicopter petrecut pe 26 ianuarie 2020 în apropiere de la Los Angeles. El se retrăsese din activitatea sportivă în 2016.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *