Paris 2024 dezvăluie podiumurile olimpice ecologice ale Jocurilor Olimpice
|

Paris 2024 dezvăluie podiumurile olimpice ecologice ale Jocurilor Olimpice

Comitetul de organizare Paris 2024 a prezentat podiumurile pentru ceremoniile de premiere ale câștigătorilor Jocurilor Olimpice și Paralimpice. Jocurile Olimpice se desfășoară în perioada 26 iulie – 11 august și Jocurile Paralimpice între 28 august – 8 septembrie 2024.

Tony Estanguet, președinte al Paris 2024 și triplu campion olimpic, Béatrice Dupuy, președinte și director general al P&G France și Benelux, partener olimpic și paralimpic mondial, însoțiți de Alexis Hanquinquant, campion paralimpic la triatlon para s-au adunat la Pulse, sediul Paris 2024, în jurul acestui obiect emblematic care inspiră visele sportivilor din întreaga lume. Din 1932 și de la Jocurile Olimpice de la Lake Placid (iarna) și Los Angeles (vara), podiumul face parte integrantă din ceremonia victoriei. „Pentru un atlet, urcarea pe podium este un moment de mândrie, emoție și succes absolut: îți atârni medalia de gât și, într-o clipă, visul tău devine realitate. Devii parte din istoria Jocurilor”, a declarat președintele Paris 2024, Tony Estanguet, citat de insidethegames. Podiumurile, de culoare gri în semn de omagiu pentru acoperișurile Parisului și concepute pentru a nu umbri uniformele sportivilor, vor fi folosite la toate cele 329 de ceremonii de decernare a medaliilor la Jocurile Olimpice și la fiecare dintre cele 549 de ceremonii de la Jocurile Paralimpice.

„Când câștigi o medalie la Jocurile Olimpice, te simți puțin ca și cum ai fi în vârful lumii, așa că cel puțin sportivii se vor simți ca și cum ar fi în vârful Parisului cu acest gri, care amintește de culoarea acoperișurilor din Paris.”, a mai spus Estanguet. Paris 2024 a dorit să creeze o continuitate între medalie și podium, două simboluri ale reușitei care definesc identitatea Jocurilor și mândria țării gazdă. „Suntem încântați să dezvăluim podiumurile pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024, al căror design urmează traseul medaliilor noastre, cu o bucată din Turnul Eiffel în interior, inspirat de liniile și curbele bazate pe opera marelui arhitect francez Gustave Eiffel”, a compeltat oficialul.
Fabricat din lemn franțuzesc și plastic 100% reciclat, designul modular al podiumurilor cu module care se întrepătrund pentru diferite configurații (probe olimpice/paralimpice individuale sau pe echipe) permite producerea unui număr limitat de podiumuri (68 de podiumuri în total). „Cu aceste podiumuri, fabricate în Franța și realizate din lemn și plastic reciclat 100% francez, le oferim sportivilor o adevărată scenă pe care vor fi mândri să poarte culorile țării lor în fața ochilor întregii lumi”, președintele Paris 2024.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *