Pavard şi Giroud îi îndeamnă pe francezi să meargă să voteze
|

Pavard şi Giroud îi îndeamnă pe francezi să meargă să voteze

Fundaşul Benjamin Pavard şi atacantul Olivier Giroud au susţinut vineri dimineaţă o conferinţă de presă în cantonamentul selecţionatei de fotbal a Franţei care se pregăteşte pentru debutul la EURO 2024, în cursul căreia i-au îndemnat pe francezi să meargă să voteze cu ocazia alegerilor legislative care vor avea loc în ţara lor, informează L’Equipe.

“Voi fi scurt: această situaţie nu are niciun impact asupra pregătirii noastre. Dacă am un sfat de dat francezilor, acela este să meargă să voteze. Rata absenteismului nu este normală. Nu voi da detalii despre preferinţele mele politice”, a declarat Giroud, care a semnat cu formaţia americană Los Angeles FC, după expirarea contractului cu AC Milan. Înaintea sa, Benjamin Pavard, fundaşul echipei Inter Milano, a răspuns deja la o întrebare despre situaţia politică din Franţa. “Nu sunt aici să judec oamenii. Există dreptul la vot, toată lumea ar trebui să voteze: tineri, mai puţin tineri, persoanele în vârstă”, a subliniat jucătorul campioanei Italiei. Primul internaţional francez prezent la EURO 2024 care i-a îndemnat pe francezi să meargă la urne a fost extrema Ousmane Dembele, care a făcut acest lucru în conferinţa de presă de joi organizată de Les Bleus.

“În privinţa situaţiei din Franţa, s-a dat semnalul de alarmă. Trebuie, cred, să ne mobilizăm pentru a merge la vot. Am urmărit recent ştirile şi am văzut că jumătate dintre alegători nu au mers la vot. Trebuie să mergeţi la vot! FFF a creat un sistem de vot prin procură. Vreau să le spun oamenilor: ‘Duceţi-vă la vot”‘, a spus Dembele. Franţa va debuta la EURO 2024 luni, 17 iunie, împotriva Austriei, la Dusseldorf, în cadrul Grupei D a competiţiei, din care mai fac parte Polonia şi Olanda.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *